Home / Tips / Wat draag je naar? / Wat draag je naar een musical, theater, klassiek concert of opera?

Wat draag je naar een musical, theater, klassiek concert of opera?

banner wat draag je naar

Wat draag je naar een musical? Tijdens een avondje uit naar een musical of het theater vragen veel mensen zich af wat je eigenlijk voor kleding moet dragen. Casual of juist heel chique? Een goede reden om eens navraag te doen bij enkele theaters en schouwburgen. In samenwerking met Theaters Tilburg, Muziekgebouw Eindhoven, De Kring Roosendaal, Stadsschouwburg Nijmegen en Theater Bellevue is een handige infographic ontstaan. In deze infographic vind je alle DO’s en DON’TS voor een avondje naar een musical, theater, klassiek concert of opera. Lees dus snel verder als jij ook wel eens twijfels hebt gehad over de juiste dresscode voor deze gelegenheden.

Dresscode bij musicals, theatervoorstellingen, klassieke concerten en opera voorstellingen

Wanneer je een zitplaats hebt kun je gerust je mooie hakken en een jurk uit de kast halen. Moet je een paar uur staan? Kies dan eerder voor platte schoenen, zoals een paar nette sneakers, ballerina’s of mocassins. Pantalons zijn vaak erg comfortabel én erg netjes: ideaal! Bij een musical of theatervoorstelling kun je jezelf meer casual kleden, bij een klassiek concert of opera voorstelling is een nette kledingstijl vaak gewenst. Benieuwd naar alle do’s en don’ts en wat specifiekere tips? Bekijk dan de infographic!

Wat moet je absoluut niet dragen?

Luister vooral naar je eigen mening en draag waar jij je goed in voelt! Anne Beijer van Theaters Tilburg geeft aan dat je natuurlijk altijd welkom bent in het theater, ook al houd je je niet aan de dresscode. “Zet wel even je telefoon uit tijdens de voorstelling en houdt rekening met de warme lampen in het theater”, zijn tips die Anne meegeeft. De warmte van de lampen voel je namelijk ook in het publiek!

Vind je het toch prettiger om je aan de ‘dresscode’ te houden, dan zijn er een aantal dingen die je beter kunt vermijden. Draag geen strakke kleding waardoor je gaat zweten, je maakt je buurman of buurvrouw niet erg blij met nare geurtjes… Te blote kleding als croptops of korte broekjes kun je beter vermijden. Zó warm is het nu ook weer niet in de theaterzaal! Slippers, sportbroeken en zweterige stoffen zijn dingen die je beter niet kunt dragen.

Wat moet je vooral wel dragen?

Floor Marcusse, werkzaam bij Stadsschouwburg Nijmegen, zegt dat het erg belangrijk is om kleding waar jij je niet goed in voelt vooral te vermijden. Je moet je uiteindelijk natuurlijk wel kunnen vermaken! Ga voor een verzorgde look en kies mooie accessoires bij je outfit. Een midi jurk, blouse, kokerrok, donkere jeans, blazer of colbert zijn goede keuzes. Een casual chique stijl past erg goed binnen de dresscode voor het theater! Draag luchtige kleding die comfortabel zit en je figuur flatteert. Je kunt best sneakers dragen naar een musical of klassiek concert, zorg er alleen voor dat deze sneakers niet té opvallend zijn of té versleten met gaten en vlekken.

Het is dus vooral belangrijk dat je kleding comfortabel en verzorgd is. De theaters geven aan dat er geen strikte dresscode is, maar sommige kledingstukken zijn overduidelijk minder geschikt. Dus de volgende keer wanneer jij een avondje naar het theater, een musical, een opera of een klassiek concert gaat weet jij wat je aan moet trekken!

Deel deze blog met je vrienden: