Home / Tips / Wat geef je cadeau? / Wat geef je cadeau op een bruiloft?

Wat geef je cadeau op een bruiloft?

Wat geef je cadeau tips

Een bruiloft is een speciale gelegenheid en misschien wel de belangrijkste dag in iemands leven. Je wilt voor zowel de bruid als de bruidegom een speciaal cadeau kopen waar ze iets aan hebben. Wat moet je eigenlijk kopen? Je kunt de bruid en de bruidegom allebei een apart cadeau geven of je kunt één cadeau voor het koppel samen halen, er is enorm veel keuze. Wil jij graag weten wat je als cadeau kunt geven op een bruiloft? Lees dan snel verder!

Bruiloft

Hoeveel geld geef je als huwelijks cadeau?

Geld is altijd een goed idee als je niet weet wat voor cadeau het bruidspaar wilt. Zo kan het koppel zelf leuke dingen kopen of doen en zo zit je altijd goed. Hoeveel geld geef je nou eigenlijk bij een huwelijk? Hier zijn geen regels voor, maar het is wel een beetje afhankelijk van wat voor band je hebt met de persoon. Als vuistregel kun je ongeveer het volgende aanhouden: Tussen de € 50,- en € 150,-  aan je beste vrienden en familie. Overige vrienden en familieleden geef je tussen de € 30,- en € 60,-. Aan collega’s en kennissen geef je ongeveer tussen de € 20,- en € 40,-.

Je hoeft je hier natuurlijk niet aan te houden en het is ook afhankelijk van je eigen budget. Kun je momenteel niet te veel geld uitgeven? Dan is dat helemaal geen probleem, dan kun je in de toekomst het bruidspaar nog een keer extra trakteren.

Wat voor origineel cadeau kun je het bruidspaar geven op een trouwdag?

Je hoeft natuurlijk geen geld te geven als je zelf een leuk cadeau wilt halen. Er zijn zoveel verschillende cadeaus waar je uit kunt kiezen. Van goedkope tot dure cadeaus, er zit altijd wel iets tussen. Afhankelijk van je budget wil je weten wat je het beste kunt geven. Hieronder zie je per budget welke leuke cadeaus er geschikt zijn.

Leuke cadeaus tot 25 euro voor op een bruiloft

Zelfs onder de € 25,- kun je al genoeg originele cadeaus voor een bruiloft verzinnen. Trakteer het bruidspaar op een massage-at-home box, met massageolies en andere wellness producten. Een bon voor een cocktail die het bruidspaar kan bestellen of iets anders leuks wat het bruidspaar op huwelijksreis kan doen is ook een goed idee. Je kunt ook zelf een boek maken met allerlei leuke foto’s van jou en het bruidspaar samen met al jullie herinneringen en grappigste momenten. Voor 25 euro kun je ook al een leuke tegoedbon of cadeaukaart geven, zo kan het bruidspaar zelf bepalen wat ze ermee doen.
Cocktail


Wat geef je als huwelijkscadeau tussen de 25 en 50 euro?

Op een bruiloft van goede vrienden en familieleden kun je een duurder cadeau geven. Voor dit bedrag kun je een leuk naambordje voor bij de deur kopen. Zo kan iedereen meteen de nieuwe achternaam van de bruid zien. Voor dit bedrag kun je ook een duurdere cadeaukaart geven, voor een high tea bijvoorbeeld. Als je zelf geen tijd hebt om een boek te maken met foto’s kun je ook een of meerdere fotolijstjes kopen. Deze kan het koppel in hun huis ophangen. Plaats leuke en grappige foto’s in de lijstjes van mooie momenten die jullie hebben meegemaakt.
Cadeau fotolijstje


Trouwcadeau van 50 tot 100 euro

Iets wat vroeger erg populair was maar nu nog steeds, is het kopen van servies. Servies kan een erg handig en origineel cadeau zijn. Een boompje of plant is ook een leuke toevoeging aan het interieur. Je kunt ook kiezen voor een kunstplant. Er zijn ook allerlei andere woonaccessoires die leuk en origineel zijn om te geven als cadeau. Let hierbij wel op wat de stijl en de smaak is van het bruidspaar en zorg ervoor dat het bij de rest van het interieur past. Een ander leuk idee is een matchende badjas voor het bruidspaar. Zo kunnen ze tijdens en na hun huwelijksreis opstaan als een echt stel.
Cadeau kunstplant


Voor een speciale band: een cadeau voor het huwelijk van meer dan 100 euro

Als je echt een speciale band hebt met het bruidspaar kun je een cadeau boven de € 100,- kopen. Voor de bruid zijn sieraden altijd een goed idee. Voor de bruidegom is een horloge een leuk idee. Je kunt een hotelovernachting voor het bruidspaar reserveren. Zo zijn er voor elk bedrag genoeg ideeën. Aangezien het bruidspaar waarschijnlijk op huwelijksreis gaat, kun je ze ook een koffer cadeau geven. Je hebt allerlei unieke en mooie koffers die je ook als origineel cadeau kunt geven. Het is natuurlijk ook handig om bij de bagageband een unieke koffer te hebben tussen alle soortgelijke koffers.
Cadeau horloge


Wie geef je een cadeau op je eigen bruiloft?

Als bruid of bruidegom ontvang je natuurlijk allerlei cadeaus op je bruiloft maar er zijn ook een aantal mensen die je een cadeau kunt of hoort te geven. Hieronder lees je wie er allemaal een cadeau verdienen op jouw bruiloft.

Wat geef je een getuige cadeau op je bruiloft?

Zonder getuigen kan er geen bruiloft plaatsvinden. Hiervoor moet je je getuigen een bedankje geven. Dit hoeft niet te uitbundig te zijn. Denk aan een massage, beautybehandeling, manicure of pedicure voor dames. Voor de heren kun je denken aan een bierproeverij of een echte BBQ workshop. Je kunt ze ook een dagje de stad in meenemen en ergens op trakteren.

Geef je ouders een cadeau op je bruiloft

Je kunt je ouders iets geven omdat ze altijd bij je hebben gestaan en je hebben gesteund. Het gaat dan vooral om een symbolisch gebaar, dus je kunt iets vrij simpels geven. Misschien staat er ook wel een leuk cadeau voor je ouders in dit artikel. Hetzelfde geldt voor je schoonouders.

De ceremoniemeester

Als laatste een persoon waar je niet meteen aan zal denken maar toch wel een kleinigheidje verdient. De ceremoniemeester heeft geholpen met de gehele voorbereiding van de bruiloft, het is wel zo netjes om hem/haar te bedanken met een cadeautje.

Nu weet je hoeveel geld je ongeveer uit kunt geven aan een huwelijkscadeau. Zo kun je altijd een origineel cadeau uitzoeken of gewoon geld geven. Een ander belangrijk ding voor op de bruiloft is hoe je je kleed. Wil jij graag weten wat je naar een bruiloft draagt? Lees dan eens onze blog met handige tips, do’s en don’ts voor de perfecte outfit op een bruiloft!

Handtekening liefs Quinten

Deel deze blog met je vrienden: