Top 5 goede voornemens voor 2023

Top 5 goede voornemens

New year, new me! Het nieuwe jaar is voor velen een moment om nieuwe goede voornemens op te stellen. Doe dit voordat het nieuwe jaar begint en je gaat in januari gelijk goed van start. Wij vertellen je over de top 5 goede voornemens voor 2023!

Populair onder de goede voornemens: gezonder leven

Gezonder leven is een welbekend goed voornemen wat veel mensen hebben voor het nieuwe jaar. Deze staat dan ook zeker in de top 5 goede voornemens. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van meer sporten zijn. Sporten doet naast je fysieke gezondheid ook veel voor je mentale gezondheid. Je voelt je fitter en krijgt er juist meer energie van. Thuis fitnessapparatuur neerzetten verlaagt de drempel om te gaan sporten. Meer tips over sporten vind je hier. Gezonder eten is ook een manier om gezonder te leven. Veel mensen willen na al het eten tijdens de feestdagen de gezonde draad weer oppakken. Wees hierbij vooral niet te streng voor jezelf, het moet wel leuk blijven natuurlijk. Jezelf van alles verbieden, werkt alleen maar averechts. Bouw aanpassingen geleidelijk op zodat je het op lange termijn volhoudt.

Gezonder leven

Geld besparen

Nadat je misschien net iets teveel hebt uitgegeven tijdens de feestdagen is geld besparen geen verkeerd idee. Dit kan op talloze manieren. Denk bijvoorbeeld aan aankopen in de sale doen in plaats van de volle mep ervoor te betalen. Dat is makkelijk want in januari is het vaak winteruitverkoop omdat het lenteassortiment eraan komt. Wees vooral creatief. Uitjes hoeven geen geld te kosten, kook bijvoorbeeld vaker zelf en plan je uitgaven.

Bekend onder de goede voornemens: vaker opruimen en schoonmaken

Wanneer we het druk hebben, wordt opruimen en schoonmaken vaak uitgesteld. Rommel leidt echter juist tot meer chaos in je hoofd. Een goed voornemen is dan ook om regelmatiger op te ruimen en schoon te maken. Dus hup pak die schoonmaakspullen, zet een leuk muziekje of een serie op en go! Het helpt om hier een vast moment in de week voor in te plannen.

Goede voornemens

Mindfulness om bewuster te leven

De feestdagen zijn soms nogal hectisch en stressvol. Het is een race tegen de klok en de tijd vliegt voorbij. Daarom is het zeker een goed voornemen om bewuster te leven en vaker stil te staan bij hoe je je voelt. Mindfulness is hier heel geschikt voor. Hierbij observeer je je gedachtes en gevoelens zonder je te laten meesleuren. Je ervaart meer innerlijke rust en komt dichterbij jezelf te staan. Trek comfortabele yoga sportkleding aan en begin aan dit momentje van ontspanning. Je doet het gemakkelijk vanuit huis of ga juist even de deur uit en volg een les.

Meer tijd voor jezelf vrijmaken

Vaak vergeten we onszelf terwijl wij juist degene zijn die goed voor onszelf moeten zorgen. Het is dan ook zeker een goed idee om in het nieuwe jaar meer tijd voor jezelf vrij te maken. De wereld gaat echt niet aan je voorbij wanneer je een avondje voor jezelf neemt. Doe vooral waar jij zin in hebt. Of dat nou een uitgebreide skincare routine doen, een boek lezen, iets lekkers bakken of een yogalesje doen is, het is jouw me-time. Hier vind je nog meer tips voor ontspanning.

Nu jouw goede voornemens vaststaan, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je ze volhoudt. Dat kan soms best lastig zijn. Daarom hebben we hier 4 tips voor het volhouden van je goede voornemens. Succes!

Handtekening
Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Feestdagen Nieuwjaar OTTO Tips

Suzanne Paijmans
You might also like