Alle mode artikelen / General / Mode / 1 oktober 2021

Wanneer kan ik mijn winterjas aan?

rode winterjas

’s Ochtends opstaan, naar buiten kijken en direct al niet meer weten wat je aan moet doen. Wanneer de temperatuur daalt in Nederland, daalt het zelfvertrouwen in onze kledingkeuzes mee. Want wanneer moet je eigenlijk afscheid nemen van je zomerjas en moet je je winterjas weer uit de kast halen? In dit artikel leggen we je uit wanneer je je winterjas weer aan kunt trekken en wat je tot die tijd het beste kunt doen. Zo vertellen we je meer over tussenjassen, accessoires die niet mogen ontbreken in de winter en geven we je tips hoe je de winterse kou kunt doorstaan! Ben je benieuwd wanneer het echt tijd is om je winterjas uit de kast te halen? Lees dan snel verder!

Tussenjas

Als de zomer ten einde komt en de winter gaat beginnen, zijn de temperaturen nog erg wisselend. Zo daalt de temperatuur niet van de ene op de andere dag van 25 naar 5 graden. Zodra je merkt dat de temperaturen afnemen en je zomerjas niet bestand is tegen de lagere temperaturen, is het tijd om de overstap te maken naar een tussenjas. Een tussenjas is de perfecte oplossing voor wanneer het te koud is voor je zomerjas, maar te heet voor je winterjas. Oftewel, bij temperaturen tussen de 10 en 16 graden is een tussenjas de ideale jas. Bij tussenjassen kun je denken aan imitatieleren jassen, deze zijn ideaal wanneer je graag met laagjes werkt! Als je niet echt van meerdere lagen kleding houdt, kun je beter aan dunnere donsjassen denken.

leren jas

Winterjas

Zodra de temperatuur onder de 10 graden is gedaald, kun je de winterjassen thuis uit de kast halen. Dit klinkt misschien redelijk vroeg, maar met de koude Nederlandse wind ben je gelukkiger met een winterjas dan met een tussenjas. Ook is een waterdichte winterjas met een capuchon vele malen prettiger als je naar huis fietst dan een dunnere tussenjas.

Er zijn veel verschillende soorten winterjassen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een mantel kiezen, die chiquer, maar minder warm is. Echter kun je ook voor een lekkere, stoere parka jas kiezen. Een parka jas is super comfortabel, maar heeft ook een warme voering. Ideaal om wind en regen af te weren, terwijl je lekker warm blijft! Ben je benieuwd waar je op moet letten om de warmste winterjas te kunnen kopen? Lees dan ons eerder geschreven artikel over welke winterjas nou echt het warmst is!

mantel

Accessoires voor je winterjas

Om helemaal klaar te zijn voor de winter is het ontzettend belangrijk om ook de juiste accessoires in huis te halen. Mutsen en sjaals mogen niet ontbreken in jouw winter garderobe! Zodra het begint te vriezen, is het namelijk buiten niet vol te houden zonder deze accessoires. Voor een complete look kun je het beste kiezen voor dezelfde kleur en materiaal als het aankomt op je muts en sjaal. Je winterjas gecombineerd met hetzelfde type accessoires zorgt namelijk voor een mooi contrast, maar ook voor een mooi geheel! Wil je jouw winterlook echt helemaal afmaken? Zoek dan meteen een mooi paar handschoenen uit! Hierbij kun je ook het beste voor dezelfde kleuren en materialen kiezen als voor je muts en sjaal. Handschoenen zijn een must have voor de winter, met name voor de kou in de ochtenden en in de avonden!

zwarte winterjas


Tips voor de winterse kou

  • Laagjes zijn de ideale oplossing als je niet weet wat je aan moet doen door de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Begin met een lange mouwen shirt, gooi hier bijvoorbeeld een comfortabel shirt over en combineer deze vervolgens weer met een mooi vest. Als je hier vervolgens je jas over aantrekt, ben jij helemaal klaar voor alle weersomstandigheden.
  • Trek warme sokken en stevige schoenen aan in de winter. Door je voeten warm te houden, blijft je hele lichaam veel beter warm! Stoere, flinke laarzen zijn ideaal in de winter, omdat ze de kou veel beter buiten kunnen houden dan bijvoorbeeld een paar sneakers.
  • Neem handcrème mee in je tas. Door je handen tussendoor in te smeren, stimuleer je de doorbloeding in je lichaam en blijven je handen langer warm!
  • Bewegen helpt ontzettend om de kou tegen te gaan. Probeer tussendoor even op te staan als je aan het werk bent en tenminste even je benen te strekken. Dit helpt ook enorm bij de doorbloeding van je lichaam, waardoor je het meteen minder koud zult hebben.

blauwe tussenjas


Krijg je stiekem na het lezen van dit artikel ook al zo een zin om een mooie, nieuwe winterjas aan te schaffen? Of misschien nog een nieuwe tussenjas?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Jassen Kleding OTTO Winter Winterjas Winterklaar

Elisa van Doorn
You might also like