How to: witte sneakers schoonmaken. 6 tips voor schone witte sneakers!

Nu het weer steeds mooier wordt, trek ik het liefst meteen weer zomerse outfits aan. Inclusief mooie witte sneakers, maar helaas: mijn ooit witte Superstars zijn op dit moment eerder geel of bruin te noemen… Ik weet zeker dat ik niet de enige ben met dit probleem, dus ik dacht híér moet ik een blog over schrijven. Want: hoe maak je witte sneakers schoon? Ik heb even wat research gedaan en heb goede tips voor je gevonden om die oude vertrapte, inmiddels bruine sneakers weer zo goed als nieuw te maken!

Tip 1:

Zet je sneakers niet onnodig in de zon: zonlicht kan de sneakers laten verkleuren. Als je de sneakers niet draagt, zet ze dan op een droge en donkere plek. Dus ook niet achter een raam waar zon doorheen schijnt!

Tip 2:

Vervang de veters. Hoe kun je witte sneakers schoonmaken zonder op de schoenveters te letten?! Als de veters erg vies en bruin zijn geworden en wassen niet meer helpt, kun je het beste een stel nieuwe witte veters te kopen. Dit laat je witte schoenen meteen een stuk frisser ogen en veters zijn gelukkig helemaal niet duur om aan te schaffen.

Tip 3:

Zijn je witte sneakers, zoals de meeste adidas sneakers, gemaakt van leer? Pas dan op met water, het leer mag niet te nat worden. Als de schoenen echt heel vies zijn, schaf dan een speciale schoenenreiniger aan voor wit leer. Een ander alternatief is om de schoen in te smeren met een beetje witte tandpasta: smeer een klein beetje tandpasta op een vlek en wrijf het in. Ga er overheen met een vochtig doekje en droog de schoen ook weer goed af. Hierdoor zien je leren sneakers er weer een stuk witter uit.

Tip 4:

Canvas sneakers of sneakers van textiel, zoals de meeste CONVERSE sneakers, zijn juist wel goed schoon te maken met water. Schrob vlekken uit je schoen met behulp van water en schoonmaakmiddel. Wat je ook kunt gebruiken is een milde shampoo. Als de vlekken er nog steeds niet uitgaan kun je bleekmiddel overwegen, maar wees heel voorzichtig! Meng een heel klein beetje met water en breng het mengsel aan met een oude tandenborstel. Hierdoor zouden de vlekken als het goed is makkelijk moeten verdwijnen.

Tip 5:

Als je geen zin hebt om moeilijk te doen en een risico durft te nemen, kun je altijd nog je sneakers wassen in de wasmachine of vaatwasmachine. Let op! Was geen leren of suède sneakers!!! Als je de schoenen in de wasmachine wilt doen, stop ze dan eerst in een oude kussensloop zodat ze niet beschadigd raken. Een vaatwasmachine is ook erg geschikt, omdat deze geen toeren maakt. Minder kans op beschadiging dus. Was niet te heet, dat is niet erg goed voor de schoen. Als de vlekken er écht niet uitkomen, probeer dan te wassen met warmer water. Hier zitten dus wel risico’s aan vast.

Tip 6:

Voorkomen is beter dan genezen! Spray je schoenen regelmatig in met een speciale spray voor schoenen. Hierdoor kun je vlekken vaak eenvoudig met een doekje wegvegen, de vlek zit namelijk niet op de schoen zelf, maar op de beschermende laag van de schoenenspray. In iedere sneaker-store hebben ze wel een aantal beschermende sprays staan die je kunt kopen.

Krijg je de witte sneakers echt niet meer schoon? Dan heb je een goed excuus om een nieuw paar aan te schaffen voor bij jouw zomerse outfits ;-). Dit zijn mijn favoriete witte sneakers voor de zomer van 2017:

PS: Op zoek naar nog meer wastips? Lees hier hoe je jouw sportkleding het beste kunt wassen.

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Mode OTTO Schoenen Schoonmaken Tips

Emily van Hooff
Emily van Hooff
Emily (24) is een Communicatie studente én stagiaire bij OTTO's social team. Shoppen is een van haar favoriete bezigheden, dus deze stage is perfect! Ze besteedt het liefst zo veel mogelijk tijd aan dansen: dansles geven, maar ook zelf veel danslessen volgen. Reizen, muziek luisteren en uitslapen doet ze erg graag. Oja en eten natuurlijk, zoals haar vrienden zeggen: 'Emily is áltijd aan het (denken aan) eten...'
You might also like