Alle wonen artikelen / General / Wonen / 14 oktober 2022

Dit zijn de woontrends van 2023!

Benieuwd wat de woontrends 2023 zijn? Dat snappen wij helemaal, want wie wil er nou geen trendy interieur?! Na het lezen van dit blog ben je op de hoogte van de hipste interieurstijlen voor aankomend jaar en kun je gelijk aan de slag met een woontrend toepassen in je eigen huis.

Duurzame woontrends

De woontrend van 2023 waar je niet omheen kunt: duurzaamheid en vintage

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid op allerlei vlakken. Zo ook op het gebied van interieur. Er wordt geïnvesteerd in hoge kwaliteitsproducten en materialen die lang meegaan. Let bijvoorbeeld op of een meubel het FSC-keurmerk heeft. Nog makkelijker, bekijk deze pagina met duurzame meubels en je zit sowieso goed. Ook vintage is hot én beter voor het milieu. De zoektocht naar die ene parel wordt beloond door de sfeer die het unieke item met zich mee brengt.

Scandinavisch interieur

Opnieuw populair tussen de woontrends in 2023: Scandinavisch interieur

Dé woontrend die blijft terugkomen, het Scandinavische interieur. Deze interieurstijl straalt eenvoud en daarmee rust uit. Typerende kleuren voor deze woonstijl zijn wittinten en frisse neutrale kleuren. Deze kleuren gecombineerd met hout en zachte texturen maken deze woontrend compleet. Items die niet mogen ontbreken zijn een fijn vloerkleed en een bank in een mooie frisse kleur. Ben je helemaal overtuigd dat dit jouw favoriete stijl is en ben je op zoek naar items in deze stijl? We’ve got you, hier vind je speciaal geselecteerde woonartikelen in de Scandinavische woontrend

Minimalistisch interieur

Minimalistisch moderne woonstijl voor rust en overzicht

Hou jij niet van tierelantijntjes en teveel prikkels? Dan heb jij met de woontrend minimalistisch modern jouw perfecte match gevonden. Hier is geen plek voor onnodige afleidingen en staat functionaliteit voorop. Er worden strakke vormen en lijnen gebruikt, sobere materialen en ingetogen monochrome kleuren. Wees kritisch en houd het aantal meubels beperkt. Ga bijvoorbeeld eerder voor één hoekbank dan een kleine bank met extra zitstoelen.

Woontrends

Een woontrend voor nature lovers: bohemian woonstijl

Voor de liefhebbers van natuur is de bohemian woonstijl geweldig. De basis voor deze woontrend zijn namelijk natuurlijke elementen. Hierbij valt te denken aan planten, dierenprintjes, schelpen en veren. Het Boho interieur kan zowel met kleurrijke tinten worden uitgevoerd als met natureltinten. Wel zijn het in beide gevallen vooral warme kleuren waardoor er een gezellige sfeer ontstaat. Behang met een natuurlijke print is erg populair binnen deze woontrend.

Woontrends 2023

Art deco maakt een comeback tussen de woontrends van 2023

Art deco is terug van weggeweest. De art deco woonstijl wordt gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische vormen en gouden of zilveren elementen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van zachte stoffen zoals fluweel. Items die je veel ziet binnen deze stijl zijn fluwele fauteuils of banken en spiegels. Deze trend geeft je interieur een luxe uitstraling. Je kunt natuurlijk all-in gaan met de art deco stijl, maar je kunt ook alleen bepaalde elementen laten terugkomen voor een subtielere look.

We zullen dus veel verschillende woontrends voorbij zien komen in 2023. Hopelijk heb je met dit blog inspiratie kunnen op doen voor jouw eigen huis. Het opnieuw inrichten van een ruimte kan wel een hele klus zijn. Om je een handje te helpen vind je hier inrichtingsfouten die je beter kan vermijden. Ben je nog op zoek naar een nieuw woonartikel? Kijk eens tussen onze favoriete woonmerken. Succes, en vooral veel plezier met jouw huis make-over!

Handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inrichten Inspiratie Interieur OTTO Trends Wonen

Suzanne Paijmans
You might also like