Black Friday Tips: Zo haal jij alles uit Black Friday

Jááááá. Het is weer bijna tijd voor jouw favoriete dag van het jaar: BLACK FRIDAY. Op deze dag kun jij je hele wishlist shoppen met mega veel korting. Shopaholics hebben deze datum, 27 november, al een lange tijd gemarkeerd staan in hun agenda. En het houdt niet op bij deze ene dag, want tegenwoordig worden we een hele week lang om de oren geslingerd met flinke kortingen. Veel bedrijven noemen deze kortingsperiode ook wel Black Friday Week. Een week lang shoppen dus, YES! Maar waar komt dit kortingsfestijn eigenlijk vandaan? En hoe kun je de ultieme Black Friday ervaring beleven? Lees verder en kom erachter hoe jij alles uit Black Friday kunt halen!

Black Friday shoppen

Hoe, wat, waar, wanneer…?

De laatste jaren wordt het steeds normaler dat we eind november een aantal dagen kunnen shoppen met grote kortingen. Echter was dit tien jaar geleden nog zeker niet het geval. In Nederland is Black Friday pas vijf jaar echt een ‘topic’. Het fenomeen komt namelijk oorspronkelijk uit Amerika. De mega ‘kortingsdag‘ is de dag na ‘Thanksgiving day‘. Daarnaast shoppen de Amerikanen op Black Friday hun eerste kerstcadeaus én is het de officiële opening van het kerst-shop-seizoen. Op deze dag zijn de meeste werknemers vrij in Amerika. Helaas is dit in Nederland niet het geval, de kans is dus erg groot dat jij gewoon moet werken, naar school moet of andere verplichtingen hebt. Het zou zonde zijn dat je om deze reden niet kunt genieten van alle kortingen. Daarom hebben wij hieronder een aantal tips verzameld zodat jij toch kunt profiteren van alle deals!

Zes Black Friday shop tips

  1. De kans is groot dat jij tijdens de Black Friday Week van alles te doen hebt én dus geen tijd hebt om naar het winkelcentrum te gaan. Tegenwoordig is dit helemaal geen probleem meer, aangezien veel websites de kortingen vooral ook online doorvoeren. Je kunt dus waar je ook bent, de leukste producten bestellen met mega veel korting! Ben je benieuwd naar hoe je het efficiënts online kan winkelen? Lees dan ook eens onze eerder geschreven blogpost over makkelijk online winkelen.
  2. Black Friday Week is dé periode om kerst- en sinterklaasinkopen te doen! Pakjesavond staat alweer voor de deur én voordat je het weet iskerst- en sinterklaasinkopen Black Friday het alweer kerstavond. Voor beide gelegenheden heb jij cadeaus nodig voor je hele familie. Als je deze koopt tijdens deze kortingsdagen, kun je je gehele familie verassen met té gekke cadeaus en ben je niet eens zo veel geld kwijt. Wat mij betreft, een echte win-win situatie.
  3. Shop eerst de producten die je écht nodig hebt. Voor je het weet ben je namelijk door je salaris heen, én heb je nog steeds je essentials niet besteld. Dat zou erg zonde zijn! Maak daarom van te voren een prioriteitenlijstje met producten die je als eerste moet bestellen, én prioriteitenlijstje Black Fridaymet producten die later ook nog besteld kunnen worden.
  4. Heb je echt bepaalde elektronica items in je hoofd, zoals een nieuwe speaker, een smartwatch of een splinternieuwe laptop. Zorg dan dat je dit item snel bestelt in de ochtend. Als je vrijdagochtend vroeg bestelt, is de kans het grootst dat je het item daadwerkelijk kunt bemachtigen mét korting! Dus zet je wekker lekker vroeg, én bestel je items nog voor je gaat werken of naar school gaat.Computer online aankopen
  5. Ben jij geen ochtendmens en is vroeg opstaan echt geen optie voor jou? Geen probleem. Tegenwoordig is Black Friday niet alleen meer de laatste vrijdag van november, maar gelden de kortingscodes vaak al een hele week! Je kunt dus ook op je gemak een aantal dagen van te voren al shoppen. Het enige nadeel hiervan is dat er een kans bestaat dat op Black Friday zelf de kortingen nog om hoog gaan. Durf jij dit risico te nemen?
  6. Komt jouw salaris de maandag ná Black Friday? Niet getreurd! Veel winkels en webshops doen namelijk ook aan cybermonday. Dit is de dag na het Black Friday weekend. Alle kortingen gelden dus ook nog op deze dag!

Inspiratie Wishlist

Bij OTTO hebben we enorm veel leuke Black Friday deals. Om de keuze wat makkelijker voor je maken, hebben wij van EDITED, onze persoonlijke wishlist hieronder gezet, zodat jij wat inspiratie op kunt doen. Van parfum tot nieuwe sneakers, je shopt het allemaal met korting! De Black Friday kortingen lopen tot en met 29 november 2020!

OTTO wishlist Black Friday 2020

Daarnaast kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, zo ben je als eerste op de hoogte van onze grootste Black Friday aanbiedingen!

Welk item ga jij shoppen tijdens dit kortingsfestijn?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Black Friday Lifestyle OTTO Tips

Milou van de Wetering
You might also like