Alle mode artikelen / General / Mode / 28 april 2018

Jeans wassen? Zo houd je je jeans lang mooi!

De jeans, toch wel een favoriete broek van ons allemaal. We weten ondertussen dat er ontzettend veel verschillende soorten jeans zijn en dat er zo’n beetje een jeans is voor elke soort gelegenheid. We dragen deze broek dus graag en een belangrijk punt is dan ook om deze broek zo lang mogelijk mooi te houden. Maar hoe doen we dat dan precies?! De jeans gewoon wassen is namelijk helemaal niet zo goed voor de broek! Ja het is echt zo… (misschien wist je het nog niet, misschien ook wel…) maar je jeans wassen heeft eigenlijk alleen maar negatieve gevolgen voor de staat van je broek.

jeans wassen

Jeans wassen, why not?

Hoezo je jeans niet wassen?! Het klinkt inderdaad misschien een beetje gek… Je gooit in principe al je kleding wel eens in de wasmand en waarom zou je jeans dan opeens niet meer in de wasmand moeten gooien… Er zitten verschillende nadelige gevolgen vast aan het wassen van je jeans. Zo kan de jeans een ander kleurtje gekregen hebben als hij uit de was komt, ook kan hij gekrompen zijn of misschien komt er wel een uitgelubberde jeans uit de machine. Al met al kunnen we concluderen dat het wassen van je jeans voor slijtage aan je jeans zorgt (wat we natuurlijk niet willen).

jeans wassen

Dus… Wat dan?

Je wilt je jeans natuurlijk wel schoonhouden en het zo nu en dan wassen van je jeans geeft toch een schoon gevoel. In ieder geval schoner dan dat je je jeans nooit in de was gooit. Freeze it! Dat is de oplossing! Ja echt, gooi je jeans in de vriezer in plaats van in de wasmachine.

De kou zorgt ervoor dat de bacteriën en andere ongewenste stofjes bevriezen en ook vervelende luchtjes verdwijnen in de vriezer. Denk wel ook een beetje aan hygiëne en gooi niet zomaar je jeans naast je ingevroren diner van een paar dagen ervoor. Stop je broek even in een kussensloop of diepvrieszak en het is helemaal top! Laat het pakketje met je broek een paar dagen in de vriezer liggen (maximaal een week), zo ben je er in ieder geval van verzekerd dat alle ongewenste stofjes en luchtjes aangepakt zijn door de vrieskou. Als het dan zover is en je je jeans uit de vriezer haalt moet je niet te snel zijn. Laat de jeans eerst rustig ontdooien, zo voorkom je dat de vezels van de broek breken.

Dus: Jeans wassen? Nee! Jeans invriezen? JA!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Broeken Jeans Mode OTTO Schoonmaken Tips Wassen

Liselotte Stienen
You might also like