Slanke benen: zo laat je je benen slanker lijken!

Met lange, slanke benen zijn we helaas niet allemaal gezegend. De een heeft ‘van huis uit’ slanke benen meegekregen, de ander moet er iets harder voor werken in de sportschool. Als we dan weer eens verschillende perfecte Instagram fotootjes voorbij zien komen van meiden met ellenlange benen kunnen we af en toe misschien wel een beetje jaloers zijn… Of we passen een nieuwe, toffe broek maar als we in de spiegel kijken lijken onze benen nog korter dan we al dachten. Tijd voor een handige hack voor deze gevallen! Er zijn namelijk meerdere wegen naar slanke benen! : )

slanke benen

Lees in deze blog verschillende handige tips over hoe jij je benen slanker kunt laten lijken!

High-waisted jeans

Zo’n broek is niet alleen handig voor slanke benen, nee ook verberg je hier je buikje een beetje mee. Doordat deze broek wat hoger komt kun je zo wat centimeters aan de lengte van je benen toevoegen. Je hebt deze high-waisted broeken in allerlei vormen, van een recht model tot een skinny model. Een broek die wat strakker om de bovenbenen zit en wat losser bij de onderbenen zorgt voor optisch lange en slanke benen. Dit doe je natuurlijk ook met de skinny variant maar in iets mindere mate.

Strepen

Verticale strepen! Deze laten je benen langer lijken en daarmee meteen slanker. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende broeken met verticale strepen. Zo kunnen we genoeg afwisseling brengen in onze outfits. Neem maar eens een kijkje in de winkels, je vindt er onder andere de welbekende broeken met de enkele verticale streep aan de zijkant. Ook zijn er genoeg broeken te vinden met verticale strepen over de gehele broek.De strepen hoeven er niet daadwerkelijk op te staan, verticale vouwen geven namelijk hetzelfde effect als daadwerkelijke strepen. Verticale strepen zijn er dus in alle soorten en maten!

slanke benen strepen

A-lijn!

A-lijn kledingstukken, zijn kledingstukken die eigenlijk iedereen staan. Een a-lijn model loopt wijder uit naar beneden. Van zowel jurkjes als broeken als rokjes bestaan er a-lijn modellen. Zeg maar hallo slanke benen! Door een a-lijn model te dragen trek je de aandacht naar je taille in plaats van naar andere ongewenste plekken. Door deze aandacht op de taille lijken onze benen slanker!

Glimmen en glanzen is een no go

De kleur en het materiaal van de broek die je draagt zijn bepalend voor hoe je benen overkomen. Zo is een glanzende of glimmende broek geen goede keuze wanneer je voor slanke benen wil gaan. Glanzende en glimmende broeken laten je benen namelijk voller lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Dus, ga voor matte broeken. Houd vervolgens ook nog rekening met de kleur van de broek, donkere kleuren kleden namelijk af. Zo zijn de kleuren zwart, donkergrijs en blauw absolute do’s om je benen de gewenste uitstraling te geven.

De ideale top

Om slanke benen te creëren moet je niet alleen maar denken aan welke broek je aan moet trekken. Nee, ook de top die je draagt kan meewerken (of juist tegenwerken). Voor slanke benen kun je gaan voor een iets langer jasje dan normaal. Dit jasje valt voor een deel over je bovenbenen waardoor de aandacht weggehaald wordt van je bovenbenen. Vergeet hier het gegeven van ‘donkere kleuren kleden af’ niet. Oftewel een zwarte, donkerblauwe of andere donkere kleur blazer is een goede optie!

hakken slanke benen

Hakken

High heels to heaven”! Hoge hakken laten je natuurlijk langer lijken en daarmee ook slanker. Veel uitleg is er bij dit kopje niet nodig… Naast dat hakken je een langer en slanker uiterlijk geven, zijn ze ook nog eens sexy! Wat willen we nog meer, haal je hoge hakken maar uit de kast!

Met deze tips hoef je je niet uren in de sportschool uit te sloven voor wat slankere benen, onthoud ze dus maar goed!

liefs liselotte

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Gezond Lifestyle Tips

Liselotte Stienen
You might also like