Alle mode artikelen / General / Mode / 1 december 2020

De zweetgeur uit jouw jas verwijderen doe je zo!

Tijdens een dagje weg jezelf constant ongemakkelijk voelen omdat je het idee hebt dat jouw jas naar zweet ruikt, herkenbaar? Je bent gelukkig niet de enige, want iedereen transpireert. Zweetgeurtjes kunnen erg hardnekkig zijn, vooral wanneer het zweet al wat langer in de jas zit. Wanneer je de jas, waarin je hebt getranspireerd, te lang laat liggen groeien er melkzuurbacteriën. En je raadt het al: dit zorgt voor de vervelende geur. Belangrijk is dus dat je zo snel mogelijk actie onderneemt om te voorkomen dat de hardnekkige zweetlucht in de jas trekt. Vaak blijven de geurtjes zelfs na een goede wasbeurt aanwezig en ook met alle macht deodorant of parfum spuiten blijkt vaak niet te helpen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet om voorgoed afscheid te kunnen nemen van deze onaangename geurtjes. Dag zweetgeur!

AJC jas zwart

Tip 1: Ga aan de slag met azijn 

Tip 1: Azijn is fijn

De beste budgetproof manier om jouw jas weer fris te laten ruiken is door aan de slag te gaan met azijn. Vul een emmer met behoorlijk wat azijn en een scheut lauwwarm water. Vervolgens doe je de jas in de emmer en laat je de sop even intrekken. Wanneer de azijn goed is ingetrokken, was je de jas op een standaard wasprogramma in de wasmachine. Het grote voordeel van deze manier is dat jouw jas vrij is van onaangename geurtjes en ook nog eens super schoon wordt. Win-win situatie dus!

Tip: Omdat je de jas in de wasmachine moet wassen, moet je eerst even checken of dit überhaupt kan met de stof van jouw jas. Deze informatie vind je meestal op het labeltje aan de binnenkant van de jas.


Tip 2: Dettol als wondermiddel tegen zweetgeur

Tip 2: Dettol als wondermiddel tegen zweetgeur

Dettol, nog zo’n wondermiddeltje! Deze was-toevoeging is antibacterieel en super effectief tegen vieze geurtjes. Hierdoor is Dettol misschien wel het beste middel om de zweetgeur te bestrijden. Je weekt de jas in een mengsel van 1/3 Dettol en 2/3 water en laat dit minstens 1 tot 3 uur staan. Vervolgens was je de jas in de wasmachine. Heb je niet zoveel tijd? Doe een laagje Dettol in een wasbolletje met wat water. Plaats deze vervolgens in de wasmachine en doe zoals altijd wasmiddel in het wasbakje. Et Voilà! Niet geheel onbelangrijk, check ook bij deze methode eerst even goed of jouw jas in de wasmachine kan.


Tip 3: Bestrijd de zweetgeur met kledingspray

Tip 3: Bestrijd de zweetgeur met kledingspray

Wanneer jouw jas niet in de wasmachine kan of je niet zoveel tijd hebt, dan is dit de ultieme tip voor jou. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een plantenspuit en een fles azijn of Dettol. Vul de plantenspuit met wat lauwwarm water en een flinke scheut azijn of Dettol, beide middelen zijn hier geschikt voor. Keer de jas binnenste buiten en spray de oksels in met het ‘sop’. Laat de jas een nacht buiten in de frisse lucht hangen en de volgende dag zal de zweetgeur verdwenen zijn. Het voordeel van deze zelf gemaakte kledingspray is dat de jas mooi blijft en dat het weinig tijd van je vraagt.


Tip 4: Gebruik de vriezer 

Tip 4: Gebruik de vriezer 

Wist je dat je ook de vriezer als middel kunt gebruiken om zweetgeur uit je jas te krijgen? Stop de jas in een plastic tas en vries hem in. Door de jas te bevriezen kan de geur verdwijnen, omdat de lage temperatuur ervoor zorgt dat de melkzuurbacteriën dood gaan. Klinkt goed toch? Nou moet ik eerlijk toegeven dat dit misschien niet de meest haalbare optie is, aangezien de vriezer meestal prop vol ligt en er niet altijd ruimte zal zijn voor een grote jas.


Ook zijn deze vier tips erg geschikt om de zweetgeur in kleding te bestrijden, want ook in blouses en truien kan de vervelende geur soms erg lang blijven hangen. Maar het is natuurlijk nog beter om de zweetlucht de volgende keer te voorkomen. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan eens onze eerder geschreven blogpost over het voorkomen van zweetplekken.

Met deze tips kun jij voortaan de zweetgeurtjes in jouw jas bestrijden! Hopelijk durf jij dan weer ongegeneerd te paraderen in jouw favoriete jas. Zie je het al voor je?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Jassen Mode OTTO Tips

Milou van de Wetering
You might also like