Waarom een a-lijn jurk?

Een a-lijn jurk is een jurk welke in de vorm van een “A” loopt: smal aan de bovenkant en wijd aan de onderkant. De voordelen van dit type jurk zijn gemakkelijk op te sommen:

  • Het benadrukt je taille.
  • Het verdoezelt bredere heupen.
  • Het verbergt een buikje.

Welk type a-lijn jurkje kies jij?

Zoals de naam al doet vermoeden is een A-lijn jurk een model dat wijd uitloopt in de vorm van een "A". De jurk is erg leuk voor een huisfeestje, cocktailparty of tijdens de feestdagen. Draag dit item met blote benen of een mooie panty!
Hoe goed een a-lijn jurkje bij jou past, hangt deels af van welk figuur je hebt.

  • Bij brede heupen is het aan te raden om voor een model met strak bovenstuk te kiezen. Dit model zit strak aan het bovenlijf en loopt wijd uit vanaf de navel. Dit zorgt ervoor dat er geen extra nadruk wordt gelegd op de heupen.
  • Wanneer je volle borsten hebt, kun je het beste kiezen voor een model met diepe v-hals. Dit benadrukt namelijk jouw decolleté.
  • Heb je brede, rechte schouders? Kies dan het liefste voor een strapless model. Doordat de hals en nek geen bandjes hebben, lijken je schouders optisch minder breed.

Hoe draag je de a-lijn jurk?

Je kunt dit type jurk op verschillende manieren dragen. De a-lijn jurk is beschikbaar in verschillende modellen: van zomerjurkjes tot galajurken en van witte jurken tot zwarte jurken. Je kunt de a-lijn jurk naar verschillende gelegenheden dragen; de a-lijn jurk kan gedragen worden naar het werk, een bruiloft, het strand of een avondje uit. Het is een echte all-rounder!