Een badpak is net zo sexy als een bikini! Het zit bovendien comfortabel en houdt alles op zijn plaats!

Badpakken voor dames

Badpakken voor dames, sportief of gemakkelijk, vind je in het grote assortiment op Otto.nl. Moderne badpakken in de OTTO online shop bestellen en binnen enkele dagen al passen. We adviseren je graag bij je aankoop.

Inhoudsopgave

Badpak of bikini?
Welk badpak kies je bij een buikje?
Welk badpak kies je bij grote borsten?
Welk badpak kies je bij kleine borsten?
Welk badpakken zijn geschikt voor sport?
7 Redenen, waarom ELKE vrouw een badpak moet dragen
De nieuwe badpakken – rushes en patronen zorgen voor een top figuur aan het strand
Wat voor onderhoud hebben badpakken nodig?
Welk design past bij me?

Badpak of bikini?

Beide varianten hebben hun voordelen. Bikini’s tonen meer huid en zorgen dat de zon overal mooi bij kan voor een zomerse bruine teint. Wie graag in de zon ligt, zal vaak aan een bikini de voorkeur geven. Het eendelige badpak verbergt kleine probleemzones en houdt het middel in vorm. Grover gebouwde vrouwen voelen zich daarom vaak beter in een badpak. Ook verschuift een badpak niet tijdens het sporten. Wie graag actief is, kiest daarom vaak voor een badpak.

Welk badpak kies je bij een buikje?

Badpakken met een modellerend effect ondersteunen het lichaam en maken slank. Lengtestrepen – ook andere, in de lengte uitgevoerde accenten werken voordelig. Versieringen en opvallende kleuren moeten in het deel bij de borsten gebruikt worden, maar niet bij de buik, zo leidt je de aandacht af van je kleine probleemzone. Een strapless badpak toont de schouders en laat daardoor de taille wat smaller lijken.

Welk badpak kies je bij grote borsten?

Modellen die de borsten ondersteunen, zij het meest geschikt. Let je op de ingebouwde cups of beugels. Voordelig zijn brede bandjes. Neckholder-badpakken laten brede schouders ook wat smaller lijken. Qua kleuren zal het bovenste deel eerder donker en eenvoudig moeten zijn. Een kleurverloop waarbij het boven donker is en naar beneden toe lichter wordt, zorgt voor een goed evenwicht.

Welk badpak kies je bij kleine borsten?

Push-up bovendelen of gewatteerde inzetten zorgen voor meer omvang. Ook opvallende kleuren, rushes, of opvallende accessoires in het borstbereik doen de borsten optisch een beetje groter lijken. In het algemeen geldt: Alles, wat de aandacht naar boven leidt en voor volume zorgt, is voordelig.

Welk badpakken zijn geschikt voor sport?

Wie veel en graag zwemt en ook verder actief is, kan het beste kiezen voor een sportbadpak. Deze modellen ondersteunen het lichaam en verschuiven niet, wanneer je snelheid maakt. Daarbij bieden ze optimale bewegingsvrijheid. Badpakken voor zwemsters hebben geen versieringen, zodat er zo weinig mogelijk weerstand is in het water en snelle zweefduiken mogelijk maken. Vaak is sport-badmode ook gemaakt van snel drogend en slijtvast materiaal.

Meer informatie over badpakken:

Bij OTTO vind je badpakken van de volgende merken: Adidas, Lascana, Olympia, s.Oliver, Seafolly, Sunflair, Opera, Marie Claire, Venice Beach en veel meer.

Badpak kleuren: rood, groen, geel, blauw, paars, zwart, aqua, oranje, effen, gestreept, met franjes en nog veel meer verschillende varianten.

7 Redenen, waarom ELKE vrouw een badpak moet dragen

Voor het zwemseizoen word je steeds weer geconfronteerd met dezelfde vraag: bikini, badpak, tankini – welke gaat het worden? Daarbij heeft elke variant badmode haar eigen voordelen. Hier laten we je zien, dan een badpak zeker bij een zomer- en strandgarderobe hoort, omdat ze vele pluspunten heeft. 7 daarvan laten we je hier zien:

  • Badpakken passen bij werkelijk elk figuur. Ongeacht, of je een figuur met rondingen hebt of eerder een jongensachtig figuur hebt, of je figuur Y- of H-vormig is: Er zijn zoveel verschillende modellen met zo veel verschillende pasvormen en kleuren te krijgen – je vind gegarandeerd een exemplaar, die de goede punten van je figuur benadrukt. Voor A-types bijvoorbeeld past een badpak goed, die bij de heupen zeer rustig is, terwijl het bovenste deel kleurrijk en met rafeltjes of rushes versiert is. Voor H-types daarentegen is een horizontale color-blocking de betere keuze: Boven en onder fel gekleurd, in het midden donker.
  • Badpakken maken van alles mee. Ze kunnen zich goed in de golven storten, zwemmen, duiken, of beach volleybal spelen – er verschuift niets. Er vanuit gaand dat het de juiste pasvorm heeft, kan je badpak elke beweging aan.
  • Color blocking is een groot thema deze zomer: Omdat felle neonkleuren als oranje, groen, geel of pink strijden om de meeste aandacht – en het is veel effectiever dan tweedelige badmode.
  • Probleemzones laten zich met een badpak (bijvoorbeeld door wikkellook of rafeltjes) beter verhullen. Daarnaast zorgt een hoog opgesneden badpak er voor dat je benen langer lijken.
  • Een badpak werkt “aangekleder” dan een bikini, en is daarom geschikt in situaties waarin een bikini niet passend is. Bovendien kun je razendsnel een rok of shorts aantrekken of een pareo omdoen. Dan lijkt het badpak en topje, en kun je rustig plaats nemen in het strandcafé.
  • Badpakken kunnen je een prachtig decolleté geven. Want badpakken hebben in vergelijking met bikini’s een belangrijk voordeel: Hun model kan veel dieper uitgesneden zijn. Met een diepe V-hals creëer je een groot effect qua lengte en slank-effect. Een ingebouwde cup geeft je borsten volume.
  • Met een badpak laat je minder huid zien, maar daarentegen kun je veel accessoires erbij dragen. Kleurverloop, dierprintjes, glitter en kraaltjes – alles komt bij een badpak goed tot z’n recht.

De lijst met duidelijke voordelen van een badpak laat zich nog verder aanvullen, maar met deze argumenten kunnen we je al overtuigen, toch?

De nieuwe badpakken – rushes en patronen zorgen voor een top figuur aan het strand

De vakantie staat voor de deur en je hebt een nieuw badpak nodig. Vol vakantievreugde kijken we in de badmodeafdeling en verheugen ons op vrolijk gekleurde bloemen en zoete details – en komen meteen in de zwembad en strandbar stemming. Zelden waren er zoveel nieuwe badpakken als dit seizoen! En ook de sterren en sterretjes aan de stranden van deze wereld dragen dit jaar badpakken en laten zien hoe aangekleed en tegelijkertijd sexy je er daarin kunt uitzien. Welke trucjes je kunt gebruiken bij het kopen van een badpak laten we hier zien:

Truc 1: Grote patronen, die met bloemen en ornamenten van kleine tekortkomingen afleiden tekenen je figuur goed af. Bijvoorbeeld is een badpak met een trendy jaren 60-achtig patroon en echte highlight voor een zonnige dag! Met een ingewerkte sierring in het met rafeltjes versierde bovendeel, wordt je decolleté bijzonder mooi getoond. Beugels geven de nodige ondersteuning.

Truc 2: Rafeltjes op de juiste plek verbergen een paar kilo’s bij de buik en leiden de blikken naar je mooie decolleté.

Truc 3: Kleine rokjes of peplos aaneen badpak verbergt brede heupen en leiden van wat grote schenen af. Ook zie je er daarmee gelijk wat gekleder uit, wanneer je een drankje aan de bar haalt.

Wat voor onderhoud hebben badpakken nodig?

Om lang plezier te hebben van je badpak, is goed onderhoud noodzakelijk. Chloor, zon, zout water en zonnebrand kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het materiaal, kleuren bleken en elasticiteit verminderen. Let je er ook op, het badpak bij het drogen niet te lang in de felle zon te hangen. Was het regelmatig bij een milde temperatuur van maximaal 40 graden in de wasmachine. Gebruik echter zeker geen wasverzachter, aangezien deze, net als warmte, het materiaal kan uitrekken. Bedenk je wel, dat niet alle badpakken geschikt zijn voor de machinewas. Modellen met veel rushes of pailletten kunnen beter met de hand gewassen worden. Let in elk geval op het wasvoorschrift in het product.

Welk design past bij me?

In de OTTO online shop vind je veel verschillende badpakken in verschillende designs, voor elke smaak. Kleed je je graag klassiek elegant? Dan kan een vrouwelijk badpak in klassiek zwart de juiste keuze voor je zijn. Dames, die de voorkeur hebben voor een romantische speelse look, kiezen graag een badpak met schattige rushes, pailletten, of schattige accessoires tussen de cups. Natuurlijk hebben we ook voor retrofans passend modellen in een stippen look of een unikleur badpak met witte contrastbanen in het assortiment. Wie twee vliegen in een klap wil slaan, kiest een praktisch badpakjurk. Daarin sla je een goed figuur op een poolparty en kunnen je tussendoor lekker afkoelen in het water.