Badpakken
NAAR BOVEN

Het eendelige badkostuum is getransformeerd naar een trendy badpak

Badpak trend

Weet jij al of je meegaat met de trend van het moment? Badpakken zijn weer helemaal in tegenwoordig! Deze badmode was vroeger vooral populair onder de wat oudere vrouwen en onder de zwangere vrouwen. In 2015 was dit al zo, maar ook in 2016 is het badpak onder de jongere vrouwen een grote trend en helemaal hip. De badpak trend is ideaal voor vrouwen die zich wat onzeker voelen over hun lichaam. Je kunt met een badpak makkelijk een buikje verstoppen en juist je borsten of billen mooi laten accentueren.

Kies het juiste badpak voor jou

De keuze uit de verschillende soorten badpakken is tegenwoordig enorm. Niet elk badpak zal bij elk figuur passen. In het algemeen geldt dat donkere kleuren je slanker laten lijken en lichtere kleuren juist voller. Ook de belijning speelt een rol: verticale lijnen maken je langer, horizontale lijnen juist korter. Waar dien je nog meer op te letten bij de aanschaf van een nieuw badpak?

  • Heb je brede heupen? Een badpak met push-up beha geeft extra steun en zorgt voor de juiste balans tussen je borsten en je heupen. Een opvallende halslijn of een vierkante hals leiden de aandacht van je heupen af.
  • Een badpak dat je romp bedekt is geschikt als je geen taille hebt. Opvallende lijnen wekken de illusie dat je een taille hebt.
  • Heb je korte benen en wil je ze langer laten lijken? Ga dan voor een badpak met opgesneden pijpen.
  • Een badpak met een halterlijn of met een V-hals zorgt ervoor dat je brede schouders er smaller uitzien.

Minder stof, meer kleur

Het badpak werd steeds korter en korter. In de jaren ’30 verschenen badpakken met een blote rug. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de sneldrogende stoffen uitgevonden. Badpakken waren hierdoor sneller droog, en de populariteit ervan steeg. Een paar decennia later kwamen er badpakken zonder stof bij de armen en de schouders. De badmode kreeg steeds minder stof, omdat vrouwen graag bruin wilden worden. De lijnen van het lichaam werden dankzij de badpakken uit de jaren ’80 beter zichtbaar. Dat zijn ze tot op heden gebleven.