Badslippers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld

Bij het zwembad of aan het strand

Badslippers bestaan in allerlei soorten en maten. Het is een type schoeisel dat met name in de vrije tijd gedragen wordt. Badslippers zijn vooral geliefd om aan het strand of bij het zwembad te dragen. Ze hebben een soepele zool en bevatten meestal een brede band over de voeten. Maar hoe zijn de slippers eigenlijk ooit bij ons terecht gekomen?

Ontdekking van de slippers

De Amerikaanse soldaten ontdekten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japan de slippers. Zij brachten deze schoenen met een slipperachtig model mee naar de Verenigde Staten. Deze slippers werden van hout of rietstro gemaakt.

De rubberen slippers werden voor het eerst ontdekt tijdens de Koreaoorlog. Deze oorlog begon in juni 1950 met een aanval van Noord-Korea op Zuid-Korea. Drie jaar later werd er in juli een wapenstilstand gesloten. Gedurende deze periode namen de Amerikaanse soldaten het gebruik van slippers over en brachten dit type schoenen mee naar het thuisfront.

Badslippers over de gehele wereld

De badslippers werden steeds populairder in de Verenigde Staten. Dat resulteerde in de ontwikkeling van deze schoenen. De slippers die afkomstig waren uit Korea hadden een vrij dunne zool, waardoor deze heel gemakkelijk kapot ging. Ook kregen de mensen er regelmatig blaren van. Dat vroeg om verbetering van de badslippers. Ze kregen een stevigere zool en kwamen beschikbaar in allerlei opvallende kleuren. Ook won de slipper aan populariteit in de rest van de wereld. En tegenwoordig kunnen we haast niet meer zonder de badslipper.