Balconette-BH’s voor een dromerig decolleté

Balconette-BH’s liften je borsten op en toveren dankzij de hun speciale vorm een fantastisch decolleté tevoorschijn. Balconette-BH’s zijn een goede keuze voor laag uitgesneden jurken en tops.

Inhoudsopgave

Wat zijn balconette-BH’s?
Welke voordelen hebben balconette-BH’s?
Zijn balconette-BH’s geschikt voor grotere cupmaten?
Bij welke merken vind ik balconette-BH’s?
Zijn er balconette-BH’s met kant?

Wat zijn balconette-BH’s?

BH’s waar de ondersteunende bandjes breder uit elkaar zitten worden balconette-BH’s genoemd. Deze BH-modellen hebben halve of ¾ cups die de borsten van onderaf met behulp van bandjes mooi liften. Hierdoor heeft de BH een vorm vergelijkbaar met een balkon, waardoor deze balconette-BH wordt genoemd.

Welke voordelen hebben balconette-BH’s?

De bandjes die breed uit elkaar zitten en de halve cups zorgen ervoor dat deze BH zeer geschikt is om te dragen onder tops of jurken die diep uitgesneden zijn of een carmen- of boothals hebben. Door de speciale BH-pasvorm kunnen de bandjes en de cups beiden niet gezien worden in deze kledingstukken. Het decolleté wordt verhoogd en ziet er mooi rond en vol uit. De bandjes van de balconette-BH zijn makkelijk te verwijderen, dus de BH is zeer geschikt voor strapless bandeau tops of jurken. Balconette-BH’s met multiway bandjes kunnen ook als halter-BH of met gekruiste bandjes worden gedragen.

Zijn balconette-BH’s geschikt voor grotere cupmaten?

Balconette-BH’s passen het best bij medium cupmaten B en C. De borsten van vrouwen met grotere cupmaten kunnen door de pasvorm van deze BH minder fraai getoond of zelfs hun mooie vorm verliezen. Daardoor zijn balconette-BH’s minder geschikt voor vrouwen met grote cupmaten.

Bij welke merken vind ik balconette-BH’s?

Veel kledingmerken en lingeriemerken bieden mooie balconette-BH’s aan. Zo vind je bijvoorbeeld bij Lascana of Nuance romantische en verleidelijke balconette-BH’s. Ook merken als s.Oliver, Melrose, Rosalie of Triumph bieden simpele, speelse of sensuele balconette-BH’s aan.

Zijn er balconette-BH’s met kant?

Balconette-BH’s zijn er in veel verschillende uitvoeringen, ook BH’s met verleidelijk kant. Individuele onderdelen zoals de cups, de achterkant, de onderbuste of de bandjes zijn vaak bezet met elastisch kant. Er zijn ook balconette-BH’s gemaakt van delicaat kant, opvallende voering of licht transparante kanten inzetstukjes.

Balconette-BH’s zijn verkrijgbaar in klassieke kleuren als zwart, wit en huidskleur, maar ook in verleidelijk rood of bordeaux met contrasterende kleurelementen, kant en een glanzende satijnen stof.

Er worden vaak speelse details gebruikt bij balconette-BH’s zoals strikjes, ruches of steentjes.