Een bandeau-bikini is een bikini die je (ook) strapless kunt dragen. Hierdoor word je egaal bruin!
124 artikelen

Bandeau bikini’s

Een bandeau bikini is de ideale metgezel voor op het strand of in het zwembad. In het assortiment van otto.nl vind je verschillende designs van bekende merken. Deze laten moderne creaties zien waarmee je de laatste trends volgt. Het elastische materiaal biedt veel steun en draagcomfort. Zo voel je je goed in je bikini zonder bandjes en maak je een goede indruk. Sexy of atletisch: hier vind je het strapless model welke bij jouw stijl past.

Inhoudsopgave

Wat is een bandeau bikini?
Welke voordelen bieden bandeau bikini’s?
Hoe kan ik een bandeau bikini combineren op het strand?
Voor welke bustes zijn bandeau bikini’s geschikt?
Hoe past een bandeau bikini behoorlijk?
Hoe kunnen borsten in bandeau bikini’s groter lijken?

Wat is een bandeau bikini?

Veel zichtbare huid voor zonaanbidders: De top is strapless en bestaat slechts uit een brede stoffen band die over de borst spant, de bandeau. Bandeaus kunnen echter ook dunne, vaak afneembare haltertop bandjes hebben, die klassiek-zijwaarts of tussen de borsten kunnen worden bevestigd en rond de nek lopen. De bandeautop zelf kan aan de voor- of achterkant worden gesloten, afhankelijk van het model. Veelal is de top versierd of mooi geplooid in het midden, zodat je de blikvanger van het strand bent.

Welke voordelen bieden bandeau bikini’s?

Zonder schouderbandjes zorgt deze badmode voor gebruinde schouders zonder strepen. Wanneer de bandeau top bandjes heeft, kunnen deze gemakkelijk worden verwijderd voor het zonnebaden. Bovendien snijdt de bandeau niet, zoals dat wel het geval kan zijn met bandjes.

Hoe kan ik een bandeau bikini combineren op het strand?

Of je nu op een eindeloos zandstrand of bij een meer bent, op het balkon of in het zwembad – een bandeau bikini is het perfecte item voor het zonnebaden en vele andere zomerse activiteiten. Maar het is optimaal voor het strand en de boulevard, want met zijn coole en sexy snit is deze badkleding een absolute eye-catcher. Bandeau bikini’s zijn zeer aantrekkelijk wanneer ze worden gecombineerd met een transparante tuniek of een luchtige mini-jurk, een grote strohoed en espadrilles of sandalen. De ideale styling voor een wandeling zonder je zorgen te hoeven maken over verbranden. Als je daarentegen een romantisch diner hebt gepland, draag hem dan onder een lichte, semitransparante jurk. Draag daarbij fijne sandalen of sandaletten en de romantische look is af.

Voor welke bustes zijn bandeau bikini’s geschikt?

Aangezien bandeau bikini’s vooral worden opgehouden door de stoffen band zijn ze bijzonder geschikt voor bustes met een klein en normaal formaat. Vrouwen met een gemiddelde cupmaat zouden het beste voor een model met cups of beugel kunnen kiezen. Zo worden de borsten beter ondersteund. Vrouwen met een grotere buste zouden in de bandeau bikini onvoldoende steun kunnen vinden waardoor de borsten kunnen verschuiven en niet goed worden ondersteund. Badkleding met bandjes is dan een betere keuze.

Hoe past een bandeau bikini behoorlijk?

De bandeau top moet stevig rond de borst zitten en niet verschuiven. Het sluit aan onder en boven de borst. Door interne elastieken zou het niet moeten verschuiven. Als de stoffen band simpelweg om de borsten hangt zodat deze slap overkomen, of als je de behoefte voelt om de top telkens op te trekken, dan zit de bandeau niet goed. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat modellen met bandjes beter bij je passen.

Hoe kunnen borsten in bandeau bikini’s groter lijken?

Bandeau bikini’s zijn ideaal voor vrouwen met kleinere borsten. Echter, je kunt optisch nog steeds één à twee cupmaten winnen: opvallende en grote patronen, bloemenprints of stippen laten de buste weelderiger lijken. Hetzelfde effect hebben versieringen en ruches, vooral wanneer er plooien zijn aangebracht in de top.