Een beugel-BH zorgt niet alleen voor ondersteuning maar geeft je ook een sexy en vertrouwd gevoel.
231 artikelen

Beugel-BH’s

Maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een balconette-BH, een ondersteunende BH, een minimizer-BH of een T-shirt-BH, de online shop biedt comfortabele beugel-BH’s in veel verschillende maten en uitvoeringen. Naadloze voorgevormde cups, versterkende bandjes aan de zijkant, zachte en wijde bandjes verzekeren een goede ondersteuning en optimale pasvorm van de beugel-BH. De bandjes en sluiting zijn individueel verstelbaar bij bijna alle verkrijgbare beugel-BH’s, dit zorgt voor een gegarandeerde comfortabele pasvorm.

Wil je een nieuwe beugel-BH kopen? We geven je graag advies: lees hier belangrijke informatie rondom beugel-BH’s.

Inhoudsopgave

Wat onderscheidt een beugel-BH?
Voor wie zijn beugel-BH’s geschikt?
Hoe moet een beugel-BH zitten?
Wat te doen als de beugel-BH op de huid drukt?
Hoe was je een beugel-BH?
Wanneer dragen vrouwen een beugel-BH?
Beugel-BH’s zelf repareren

Wat onderscheidt een beugel-BH?

De beugel-BH is uitgegroeid tot een klassieker onder de BH stijlen. Net als alle andere BH’s heeft de beugel-BH twee gevormde houders, genaamd cups. Wat speciaal is aan deze BH is dat aan de onderkant een beugel is toegevoegd die de boezem vasthouden en ondersteunen van onder. Ook geeft de BH de borsten een mooie vorm en is net zo geschikt voor midden en grote borsten.

Voor wie zijn beugel-BH’s geschikt?

Grote borsten hebben optimale houvast en perfecte ondersteuning nodig. Een hoge kwaliteit beugel-BH zorgt hiervoor: de geïntegreerde beugel lift en vormt medium tot grote cupmaten voorzichtig. Vanaf cupmaat 75B kun je het beste geen BH zonder beugel aanschaffen, om te zorgen dat het bindweefsel in je borsten niet overbelast worden. Een bijzondere vorm van de beugel-BH s is de minimizer-BH: deze verkleint grote cupmaten vanaf E of F met zo’n twee cupmaten. Deze is geschikt voor vrouwen die graag iets kleinere borsten willen of je comfortabeler voelt met een minimizer bijvoorbeeld door nieuwsgierige blikken of als je je bekeken voelt. Ook zijn er beugel-BH’s verkrijgbaar met “Magic Wire”, dat wil zeggen een onzichtbare siliconen band die zijn opgenomen in het onderste deel van de cups. Dit biedt extra support zonder te drukken of knijpen.

Hoe moet een beugel-BH zitten?

Dankzij de ingebouwde beugel wordt er specifieke aandacht gegeven aan de zitting van de cups: de beugel vormt de contour van de borst en ligt vlak tegen de ribben. De draadbeugel moet nooit in je huid snijden en je borsten moeten de cups volledig vullen. Zoals met alle andere BH’s moet de onderste band gelijkmatig parallel zijn aan de cups en rondom het hele lichaam op dezelfde hoogte zijn. De beugel-BH mag niet te strak zitten en de bandjes mogen niet steken of in de huid snijden en moeten parallel aan elkaar lopen tot je rug. Het middenstukje tussen de twee cups moet plat op het borstbeen liggen.

Wat te doen als de beugel-BH op de huid drukt?

De beugel van de BH moet je idealiter niet voelen. Als de BH drukt, in de huid boort of snijdt bij de oksels, dan heb je de verkeerde BH maat gekozen, of meer specifiek, de verkeerde cupmaat. Zitten de cups van de BH te vol, kies dan alleen een grotere cup, maar laat de borstomvang hetzelfde. Zit de band juist te strak of vallen de bandjes van je schouders, maar de cups zijn goed gevoeld? Laat de maat van de cup dan hetzelfde maar verander de maat van de borstomvang.

Hoe was je een beugel-BH?

Beugel-BH’s kun je het beste met de hand wassen om de vezels en metalen onderdelen te beschermen, zodat je zolang mogelijk kunt genieten van je BH. De wasmachine kan de beugel vervormen en uit de bh glippen door de grote belasting van een wasmachine, ook kan de beugel de wasmachine beschadigen.

Wanneer dragen vrouwen een beugel-BH?

Een beugel-BH bestaat in vele stijlen, cups en modellen, daarom is deze geschikt in iedere situatie. Onder een T-shirt, avondjurk, blouse of top: de beugel-BH is een allrounder voor zowel overdag als voor speciale gelegenheden. De beugel-BH komt in verschillende soorten cups, zoals een push-up, balconette of halter, om ervoor te zorgen dat er een juiste vorm BH te vinden is voor iedere outfit.

Beugel-BH’s zelf repareren

Is de beugel van je favoriete BH gebogen, gebroken of verloren gegaan? Geen paniek of wanhoop, want met een paar handelingen kan de beugel worden vervangen. Haal de beugel uit een afgedankte beugel-BH of bestel een nieuwe beugel.Maak de zoom voorzichtig open om de kapotte beugel te verwijderen. Plaats de nieuwe beugel en naai de zoom weer dicht. Als alternatief kun je deze handelingen laten uitvoeren door een professionele naaister.