Een beugelbikini zorgt voor ondersteuning. Van strapless tot halterbikini, je vindt het hier allemaal!

Beugelbikini’s

Beugelbikini’s - de mooi gevormde two-pieces voor op het strand staan garant voor bewonderende blikken. Of deze in de hals of met verstelbare bandjes op de rug vastzitten – Beugelbikini’s toveren een verleidelijk decolleté tevoorschijn en benadrukken je vrouwelijke pluspunten. De bijpassende beugelbikini zorgt voor welzijn op het strand of in het zwembad en verhoogt nu al de voorpret van je welverdiende vakantie.

Inhoudsopgave

Voor wie zijn beugelbikini’s geschikt?
De beugelbikini en de juiste pasvorm
Waar moet ik naar kijken bij een bikinitop?

Voor wie zijn beugelbikini’s geschikt?

Bij beugelbikini’s is onderin de cup een dunne ijzerdraad ingebracht. Deze is goed opgevuld en nauwelijks merkbaar tijdens het dragen, en geeft de borst extra ondersteuning. Beugelbikini’s zijn daarom bijzonder geschikt voor vrouwen met een grotere buste. Maar ook kleinere borsten komen hierin mooi uit, omdat de aanvullende ondersteuning in de top een fraai decolleté vormt.

De beugelbikini en de juiste pasvorm

Naast de klassieke versie met schouderbandjes is de beugelbikini er in vele andere varianten, bijvoorbeeld met halter- of bandeautop. De hals kan verschillend hoog of laag zitten. Ook de draagvormen variëren.

Hoe mooi een beugelbikini ook mag zijn, een vrouw kan zich alleen goed voelen als deze goed past. De volgende checklist zal je helpen bij het vinden van de juiste pasvorm.

  • De beugel en onderband moeten goed aansluiten.
  • De onderband moet niet in de huid snijden. Hij past perfect wanneer je er nog twee vingers onder kan schuiven.
  • Ook op andere plekken moet de beugelbikini niet ongemakkelijk zitten of snijden.
  • De cups moeten de borst goed en stevig omsluiten, zodat er niets uitvalt. De borst mag hierin niet geplet aanvoelen of juist veel ruimte over hebben.
  • Vrouwen met grotere borsten worden geadviseerd modellen met bredere schouderbanden te kiezen die voldoende steun bieden.
  • Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan de beugelbikini pas gaan snijden of te los gaan zitten als deze langere tijd gedragen is. Hier kun je jezelf helpen door de lengte van de schouderbandjes te verkorten of te wijde cups met losse pads op te vullen. Bij veel vrouwen is de ene borst groter dan de andere, ook daarvoor kan worden gecompenseerd met bijpassende vulling.

Waar moet ik naar kijken bij een bikinitop?

Het is belangrijk dat de bikinitop niet te strak zit en de borsten er niet uit vallen. Ook moet hij niet uitrekken of juist rimpelen. In het ideale geval zitten de beugel en de onderband net onder de buste. De draagvorm en de halslijn beïnvloeden ook het uiterlijk. Bredere bandjes geven de bikinitop extra steun. Halters maken bredere schouders visueel smaller. Bandeautop of dunne bandjes benadrukken de schouderlijn en zijn geschikt voor vrouwen met een smalle romp. Ook flat-cut halzen zijn voordelig voor dit lichaamstype. In het geval van grotere borsten zorgen diepe V-halzen voor een mooi decolleté.