BH’s – dromen van vrouwelijke elegantie

BH’s

Inhoudsopgave

Hoe vind ik de juiste BH-maat?
Wanneer zit een BH goed?
Welke BH’s zijn geschikt voor kleine bustes?
Welke BH’s zijn geschikt voor grote bustes?
Bij wie staat een beugel-BH?
Welke voordelen biedt een steuncup-BH?
Voor wie is een push-up-BH geschikt?
Romantische lingerie voor dames
Waarom heb ik een sport-BH nodig?
Wanneer past een halter-BH?
Hoe was ik mijn BH’s?

Hoe vind ik de juiste BH-maat?

De BH-maat bestaat altijd uit een nummer dat de omtrek van de onder buste vertegenwoordigt en een letter die de cupmaat weergeeft. Je kunt gemakkelijk zelf je BH-maat bepalen: plaats een meetlint strak onder je borst, blijf gelijkmatig ademen en houd je adem niet in. Het nummer dat je ziet op het meetlint rond je af naar boven, naar het dichtstbijzijnde getal dat deelbaar is door vijf, het resultaat kan 75, 80, 85 etc. zijn. Voor de cupmaat meet je de borsten op het breedste punt, zonder de borsten platter te duwen met het meetlint. Nu hoef je alleen het lint te verwijderen van je borst en het getal af te lezen. Trek de onderborstomvang af van de borstomvang. Als het resultaat tussen de 12 en 14 centimeter ligt, heb je een A-Cup. Elke twee centimeter gaat de cupmaat een letter verder. Natuurlijk kun je ook de resultaten vergelijken met de maattabel op de site en wij berekenen dan de ideale maat voor je.

Wanneer zit een BH goed?

De juiste BH-maat is al een belangrijke stap op weg naar een goedpassende BH. Echter, afhankelijk van het BH-model en de fabrikant kan de pasvorm variëren, dus je moet de pasvorm van de BH altijd uitproberen. De onderste band levert de grootste steun aan je borsten. Deze band moet rondom het gehele lichaam evenwijdig zijn en mag bijvoorbeeld niet hoger zijn aan de achterkant. De BH mag niet snijden in de huid en de bandjes mogen niet van de schouders afglijden. Je borsten moeten in zijn geheel in de cups geplaatst zijn en deze volledige vullen, zonder dat je borsten eruit puilen of dat de cups halfleeg zijn. Het midden van de BH moet plat tegen het lichaam aanliggen en niet openstaan of tegen je lichaam drukken.

Welke BH’s zijn geschikt voor kleine bustes?

Kleine borsten hebben minder ondersteuning nodig dan grote borsten. Je kunt ook een model zonder beugel kiezen, de triangel-BH of bandeau-BH. Je kunt een tot twee cupmaten winnen met behulp van een push-up-BH.

Welke BH’s zijn geschikt voor grote bustes?

Grote cupmaten hebben een goed zittende en ondersteunende BH nodig, die de rug kan ontlasten. Beugel-BH’s bieden optimale support. Een balconette-BH vormt een mooie decolleté. BH’s voor grote cupmaten hebben meestal versterkte en bredere bandjes die betere steun bieden, zonder in je huid te snijden. De naden kunnen versterkt worden en de onderband kan uitgerust worden met extra stangen om de schouders te ontlasten. Voor dames met zeer grote cupmaten zijn er nu ook mooie en modieuze modellen.

Bij wie staat een beugel-BH?

Beugel-BH’s zijn de meest populaire vorm van BH’s. Ze hebben voorgevormde cups die de borsten vanaf onderaf ondersteunen. Daardoor geeft je BH goede support en de BH zorgt voor een mooi decolloté. Beugel-BH’s zijn geschikt voor zowel kleine als grote borsten. Voor grotere cup maten worden BH’s met brede bandjes en extra ondersteunende functie aangeraden. Let bij de aankoop er goed op dat de bandjes niet snijden, bij twijfel koop dan een maat groter. Beugel-BH’s zijn in velen verschillende varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld als halter of push-up-BH.

Welke voordelen biedt een steuncup-BH?

Steuncup-BH’s beschikken over foam cups. Dat biedt twee voordelen: ten eerste vormt dit een welgeproportioneerd decolleté en ten tweede voorkomt de stof dat de tepel geïrriteerd raakt van het drukken van de BH. Daarom zijn ze bijzonder goed geschikt als lingerie onder T-shirts of strakke tops. Zogenaamde T-shirt-BH’s hebbe geen naden in de BH en zijn bijzonder onopvallend. Onder een wit shirt kun je het beste een huidkleurige steuncup-BH dragen.

Voor wie is een push-up-BH geschikt?

Push-up-BH’s zijn geschikt voor kleine tot middelgrote borsten om deze optisch een cupmaat groter te laten lijken. Dit gebeurt dankzij een speciale snit, die de borsten lichtjes optilt van de zijkant en van onder. Gevoerde cups laten je borsten optisch nog net iets groter lijken. Push-up-BH’s hebben meestal uitneembare pads gemaakt van foam of gel.

Romantische lingerie voor dames

Romantische dromers geven zichzelf delicate BH’s met kanten inzetstukken of verfijnde details in het borduurwerk. Geliefde modellen BH’s met een Dirndl-snit, gewikkelde BH’s of BH’s met fascinerende printen in mooie kleuren laten extravagante modedromen in vervulling gaan. Vele BH’s hebben praktisch verstelbare bandjes of sluitingen die een perfect passende pasvorm garanderen. Wil je nog wat meer voor je borsten? Dan kunnen push-up-BH’s een mooie indrukwekkende decolleté geven en vrouwelijke vormen benadrukken.

Waarom heb ik een sport-BH nodig?

Op de borst is het bindweefsel bijzonder gevoelig. Wanneer de borsten tijdens inspanning op en neer bewegen, kan dit pijnlijk gaan voelen of in het ergste geval zelfs wonden veroorzaken. Een sport-BH steunt de borsten optimaal tijdens het intensief bewegen. De BH heeft brede en stabiele ondersteuning, ontlast de nek en is gemaakt van ademend materiaal. Hoe groter je borsten zijn, hoe belangrijker het is om een goede sport-BH te dragen.

Wanneer past een halter-BH?

Bij een halter-BH worden de cups niet met twee losse bandjes over de schouders verdeeld, maar slechts met een die je in de nek vastbindt Daardoor blijven de schouders vrij. Deze BH pasvorm past perfect onder haltertops of normale tops waaronder geen onprettige bandjes te zien zullen zijn. Deze BH’s zijn er in kleine maar ook in grote cupmaten .

Hoe was ik mijn BH’s?

Om de elasticiteit en pasvorm van BH’s zo lang mogelijk te bewaren, zijn er wat zorginstructies waar je rekening mee moet houden. Volg altijd de wasinstructies op het wasvoorschrift in de BH. Als het toegestaan is om de BH in de wasmachine te wassen, was dan op maiximaal 30 graden in een zachte cyclus en met een mild wasmiddel. Plaats de BH in een waszakje, zodat deze nergens aan vast kan haken in de wasmachine. BH’s met voorgevormde cups en losse bandjes mogen alleen samen gewassen worden met lichte kleren, zoals shirts en sokken. Te zware, natte kleding kan de BH pasvorm op een negatieve manier veranderen tijdens het centrifugeren. Druk de cups voor het drogen met je vingers weer in de goede pasvorm. BH’s kunnen het beste liggend drogen. Tip: dagelijks wassen kan de kwaliteit van de BH’s beïnvloeden. Als je niet gezweet of gesport hebt in je BH, kun je deze de volgende dag nogmaals dragen.