1.224 artikelen

Kies de beste BH, Beha of Bra voor jou: we helpen je met het kopen van je BH's

Welke bh-vorm heb ik nodig voor mijn borsten? Wat is de juiste maat voor een BH voor mij? En zijn bh's met of zonder beugel beter? Hier vind je alles wat je moet weten over het kopen van een bh.

Inhoudsopgave

Welke type BH's zijn er?
Hoe vind ik de juiste BH-maat?
Welke bh-vorm past bij mij?
Wanneer zit een BH goed en wat is mijn BH-maat?
Welke BH’s zijn geschikt voor kleine bustes?
Welke BH’s zijn geschikt voor grote bustes?
Bij wie staat een Beugel-BH?
Welke voordelen biedt een Steuncup-BH?
Voor wie is een Push-up BH geschikt?
Romantische lingerie met een sexy BH voor dames
Waarom heb ik een sport-BH nodig?
Wanneer past een halter-BH?
Hoe was ik mijn BH’s?
Hoeveel BH's heeft een vrouw? Hoeveel BH's heb je nodig?
Hoe kun je BH's het best opbergen?
Welke BH's zijn kies je het best voor dames met voor grote maten?

Welke type BH's zijn er?

Voorgevormde BH

Voorgevormde cups zonder beugel geven de borsten een bijzonder gelijkmatige vorm en hebben geen vervelende naden.

Ontdek alle Voorgevormde BH's

Push-up BH

Door zijn specifieke model tilt een push-up bh je borsten op en geeft ze een bijzonder ronde vorm. Daarnaast zijn de meeste push-up BH's gevoerd, waardoor de borsten groter lijken.

Ontdek alle Push-up BH's

Minimizer BH

Deze BH doet het omgekeerde van een push-up BH. De minimizer BH is zo gevormd dat hij de buste goed omsluit en wat kleiner doet lijken, zonder je borsten af te knellen.

Ontdek alle Minimizer BH's

T-shirt BH

Deze BH is gemaakt om onzichtbaar te zijn onder een wit T-shirt. Daarom heeft het weinig structuren en is het gemaakt van onopvallend materiaal.

Ontdek alle T-shirt BH's

Bustiertop

Bustiers zijn bijzonder geschikt voor kleine borsten. Ze zijn gemaakt van zachte stof en zijn bijzonder comfortabel, maar bieden weinig ondersteuning voor de borst.

Ontdek alle Bustiertops

Strapless BH

Sommige bh's kun je zonder bandjes dragen, bijvoorbeeld onder een off-the-shoulder jurk of een Carmen blouse.

Ontdek alle Strapless BH's

Sport BH

Een sportbeha geeft je borst veel steun, ook bij plotselinge en sterke bewegingen. Daarnaast voert een sportbeha het zweet goed af.

Ontdek alle Sport BH's

BH's met of zonder beugel?

  • Beugelbeha: Een halfronde beugel houdt de borsten van onderen vast en ondersteunt ze goed - belangrijk bij grotere cupmaten. Daarnaast tilt een beugel-bh de borsten iets op en geeft ze een ronde vorm.
  • Beha zonder beugel: Beugelloze beha's vormen de borst net zo goed als beugelbeha's, maar bieden iets minder steun. Niets kan daarvoor knellen of drukken.

Ontdek alle Beugel BH's

Ontdek alle BH's zonder beugel

Hoe vind ik de juiste BH-maat?

De BH-maat bestaat altijd uit een nummer dat de omtrek van de onder buste vertegenwoordigt en een letter die de cupmaat weergeeft. Je kunt gemakkelijk zelf je BH-maat bepalen: plaats een meetlint strak onder je borst, blijf gelijkmatig ademen en houd je adem niet in. Het nummer dat je ziet op het meetlint rond je af naar boven, naar het dichtstbijzijnde getal dat deelbaar is door vijf, het resultaat kan 75, 80, 85 etc. zijn. Voor de cupmaat meet je de borsten op het breedste punt, zonder de borsten platter te duwen met het meetlint. Nu hoef je alleen het lint te verwijderen van je borst en het getal af te lezen. Trek de onderborstomvang af van de borstomvang. Als het resultaat tussen de 12 en 14 centimeter ligt, heb je een A-Cup. Elke twee centimeter gaat de cupmaat een letter verder. Natuurlijk kun je ook de resultaten vergelijken met de maattabel op de site en wij berekenen dan de juiste maat voor je.

Klik hier voor de maatadviseur

Welke bh-vorm past bij mij?

BH voor kleine borsten

Bij een cupmaat tussen AA en B speelt de ondersteunende werking voor jou een minder grote rol. Je kunt kiezen voor een zachte katoenen bh, een bustier, een kanten bh of een beugel-bh. Als je je borsten groter wilt maken, gebruik dan een push-up BH.

BH voor middelgrote borsten

Met cupmaten B t/m D heb je een ruime keuze tussen vormende BH's en onopvallende modellen. Je kunt het dus kiezen om bij de respectieve bovenkleding te passen.

BH voor grote borsten

Als je als vrouw een grote buste hebt, kan het gezond zijn voor je rug- en schouderspieren als de beha je borsten bijzonder goed ondersteunt. Beugelbeha's of cupbeha's zijn hiervoor zeer geschikt. Het is belangrijk om brede banden te hebben die het gewicht goed verdelen.

Wanneer zit een BH goed en wat is mijn BH-maat?

De juiste BH-maat is al een belangrijke stap op weg naar een goedpassende BH. Echter, afhankelijk van het BH-model en de fabrikant kan de pasvorm variëren, dus je moet de pasvorm van de BH altijd uitproberen. De onderste band levert de grootste steun aan je borsten. Deze band moet rondom het gehele lichaam evenwijdig zijn en mag bijvoorbeeld niet hoger zijn aan de achterkant. De BH mag niet snijden in de huid en de bandjes mogen niet van de schouders afglijden. Je borsten moeten in zijn geheel in de cups geplaatst zijn en deze volledig vullen, zonder dat je borsten eruit puilen of dat de cups halfleeg zijn. Het midden van de BH moet plat tegen het lichaam aanliggen en niet openstaan of tegen je lichaam drukken.

Welke BH’s zijn geschikt voor kleine bustes?

Kleine borsten hebben minder ondersteuning nodig dan grote borsten. Je kunt ook een model zonder beugel kiezen, de triangel-BH of bandeau-BH. Je kunt een tot twee cupmaten winnen met behulp van een push-up BH.

Welke BH’s zijn geschikt voor grote bustes?

Grote cupmaten hebben een goed zittende en ondersteunende BH nodig, die de rug kan ontlasten. Beugel-BH’s bieden optimale support. Een balconette-BH vormt een mooie decolleté. BH’s voor grote cupmaten hebben meestal versterkte en brede schouderbanden die betere steun bieden, zonder in je huid te snijden. De naden kunnen versterkt worden en de onderband kan uitgerust worden met extra banden om de schouders te ontlasten. Voor dames met zeer grote cupmaten zijn er nu ook mooie en modieuze modellen.

Bij wie staat een Beugel-BH?

Beugel-BH’s zijn de meest populaire vorm van BH’s. Ze hebben voorgevormde cups die de borsten van onderaf ondersteunen. Daardoor geeft je BH goede support en de BH zorgt voor een mooi decolleté. Beugel-BH’s zijn geschikt voor zowel kleine als grote borsten. Voor grotere cup maten worden BH’s met brede bandjes en extra ondersteunende functie aangeraden. Let bij de aankoop er goed op dat de bandjes niet snijden, bij twijfel koop dan een maat groter. Beugel-BH’s zijn in velen verschillende varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld als halter of push-up-BH.

Welke voordelen biedt een Steuncup-BH?

Steuncup-BH’s beschikken over foam cups. Dat biedt twee voordelen: ten eerste vormt dit een welgeproportioneerd decolleté en ten tweede voorkomt de stof dat de tepel geïrriteerd raakt van het drukken van de BH. Daarom zijn ze bijzonder goed geschikt als lingerie onder T-shirts of strakke tops. Zogenaamde T-shirt BH’s hebben geen naden in de BH en zijn bijzonder onopvallend. Onder een wit shirt kun je het beste een huidkleurige steuncup-BH dragen.

Voor wie is een Push-up BH geschikt?

Push-up BH’s zijn geschikt voor kleine tot middelgrote borsten om deze optisch een cupmaat groter te laten lijken. Dit gebeurt dankzij een speciale vorm, die de borsten lichtjes optilt van de zijkant en van onder. Gevoerde cups laten je borsten optisch nog net iets groter lijken. Push-up BH’s hebben meestal uitneembare pads gemaakt van foam of gel.

Romantische lingerie met een sexy BH voor dames

Romantische vrouwen geven zichzelf delicate BH’s met kanten inzetstukken of verfijnde details in het borduurwerk. Geliefde modellen BH’s met een Dirndl-snit, gewikkelde BH’s of BH’s met fascinerende printen in mooie kleuren laten extravagante modedromen in vervulling gaan. Vele BH’s hebben praktisch verstelbare bandjes of sluitingen die een perfect passende pasvorm garanderen. Wil je nog wat meer voor je borsten? Dan kunnen Push-up BH’s een mooie, indrukwekkende decolleté geven en sexy vrouwelijke vormen benadrukken.

Waarom heb ik een sport-BH nodig?

Op de borst is het bindweefsel bijzonder gevoelig. Wanneer bij een vrouw de borsten tijdens inspanning op en neer bewegen, kan dit pijnlijk gaan voelen of in het ergste geval zelfs wonden veroorzaken. Een sport-BH steunt de borsten optimaal tijdens het intensief bewegen. De BH heeft brede en stabiele ondersteuning, ontlast de nek en is gemaakt van ademend materiaal. Hoe groter je borsten zijn, hoe belangrijker het is om een goede sport-BH te dragen.

Wanneer past een halter-BH?

Bij een halter-BH worden de cups niet met twee losse bandjes over de schouders verdeeld, maar slechts met een die je in de nek vastbindt. Daardoor blijven de schouders vrij. Deze BH pasvorm past perfect onder haltertops of normale tops waaronder geen onprettige bandjes te zien zullen zijn. Deze BH’s zijn er in kleine maar ook in grote cupmaten.

Hoe was ik mijn BH’s?

Om de elasticiteit en pasvorm van BH’s zo lang mogelijk te bewaren, zijn er wat zorginstructies waar je rekening mee moet houden. Volg altijd de wasinstructies op het wasvoorschrift in de BH. Als het toegestaan is om de BH in de wasmachine te wassen, was dan op maiximaal 30 graden in een zachte cyclus en met een mild wasmiddel. Plaats de BH in een waszakje, zodat deze nergens aan vast kan haken in de wasmachine. BH’s met voorgevormde cups en losse bandjes mogen alleen samen gewassen worden met lichte kleren, zoals shirts en sokken. Te zware, natte kleding kan de BH pasvorm op een negatieve manier veranderen tijdens het centrifugeren. Druk de cups voor het drogen met je vingers weer in de goede pasvorm. BH’s kunnen het beste liggend drogen. Tip: dagelijks wassen kan de kwaliteit van de BH’s beïnvloeden. Als je niet gezweet of gesport hebt in je BH, kun je deze de volgende dag nogmaals dragen. Hieronder zetten we nog eens 7 tips voor je op een rij:

  1. Hoe vaak moet ik de BH wassen? Als je alleen aan je bureau zit, is één wasbeurt per drie tot vier dagen voldoende. Als je echter zweet, bijvoorbeeld na inspanning, moet de beha al na één dag in de wasmand worden gedaan.
  2. Handwas of wasmachine? Veel beha's vereisen handwas in de gootsteen. Week hiervoor beha's van dezelfde kleur in lauw water met een beetje mild wasmiddel. Beweeg vervolgens voorzichtig door de loog en spoel af met koud water. Gebruik in de wasmachine een zacht wasprogramma op maximaal 30 °C. Let altijd op de informatie op het etiket en sluit het slot.
  3. Waarom de beha in het wasnet doen? Als je de beha met andere kleding in de wasmachine wast, doe je deze in een wasnet. Anders bestaat het risico dat de haken andere kledingstukken beschadigen. De bh kan niet verstrikt raken in het wasnet.
  4. Welk wasmiddel is geschikt voor bh's? Je kunt je beha het beste wassen met een mild wasmiddel. Aan de andere kant moet je het gebruik van wasverzachter vermijden, omdat dit de gevoelige vezels kan aantasten.
  5. Hoe droog ik bh's? BH's kunnen niet in de droger, daar is het te warm voor. Leg de gewassen bh met de cups omhoog op een handdoek zonder deze uit te knijpen. Vermijd direct zonlicht.
  6. Waarom beginnen bh's te piepen? Soms maken beha's vreemde geluiden na drie of vier keer wassen. Dan schuurt meestal de beugel of een bevestigingsring tegen de stof. Je kunt het probleem vaak voorkomen door voorzichtig met de hand te wassen en op te bergen.
  7. Wat is de beste manier om beha's op te bergen? Beha's moeten los zitten, zodat de delicate delen niet worden verpletterd. Het is het beste om wat tissuepapier eronder te leggen, zodat een mogelijk ruw oppervlak in je lade het zachte weefsel niet beschadigt. Je moet gedragen beha's niet terug in de kast of lade leggen, zodat ze kunnen luchten.

Hoeveel BH's heeft een vrouw? Hoeveel BH's heb je nodig?

Je hebt minimaal 4 BH's nodig. Gemiddeld heeft een vrouw 5-6 BH's. Als je minder vaak wast heb je er meer nodig, of als je veel sport heb je ook meer BH's nodig omdat ze vaker gewassen moeten worden.

Hoe kun je BH's het best opbergen?

BH's zonder beugel kun je dubbelvouwen en opstapelen. Voorgevormde BH's moet je goed in model laten en cup op cup opstapelen in de kast. Stop niet beide cups in elkaar, want dan zit er een verkeerd om en dat komt de vorm niet ten goede.

Welke BH's zijn kies je het best voor dames met voor grote maten?

Als je een grote maat hebt, kun je het best kiezen voor een BH die goede ondersteuning biedt. Kies een BH met een stevige stof en wat bredere schouderbanden voor extra comfort.