Waar moet je op letten bij het kopen van een flared jeans?

Flared jeans moeten niet te strak zitten. De wijd uitlopende snit flatteert vrijwel elk figuur. Zit de jeans te strak zit, komt er spanning op de stof en gaat hij uitrekken. Daarnaast heeft een te strakke broek een ongunstig effect op je figuur. Vooral vollere dames nemen vaak de verkeerde maat. Hele kleine vrouwen wordt geadviseerd een flared jeans met hoge taille te dragen, hierdoor lijk je namelijk langer. Zorg wel dat je de juiste lengte broek koopt. De broekspijpen moeten niet helemaal over de schoenen heen vallen of zelfs over de grond slepen. Door het lopen ontstaan anders snel gaten in de broek. Als je schoenen draagt, moet er ongeveer twee tot drie centimeter zitten tussen de zoom en de grond.

Inhoudsopgave

Wat maakt de flared jeans anders?
Voor welk type figuur is de flared jeans het meest geschikt?
Welke schoenen passen bij bootcut broeken?
Bij welke gelegenheden kun je de flared jeans aan?

Wat maakt de flared jeans anders?

De flared jeans is een echte jeans klassieker: de broek loopt vaak vanaf de heup tot aan de knie strak en verder naar beneden loopt hij wijder uit tot aan de voeten. Toch heb je ook andere modellen. Zo zijn er ook flared jeans die vanaf de heupen al wij uitlopen, maar ook verschilt de mate van de uitloop van de broek.

Voor welk type figuur is de flared jeans het meest geschikt?

Voor vrouwen met brede heupen is de flared jeans ideaal. Dit omdat de pijpen van het bootcut-model wijduitlopen, wat de benen in optisch balans brengt. Daarnaast maakt de flared jeans je optisch langer, voor kleine vrouwen dus een goede manier om een paar extra centimeter toe te voegen. Een klein buikje verdwijnt in een high-waist model. Voor smalle heupen, is een diep uitgesneden model erg geschikt. Een laatste voordeel van de bootcut jeans: De billen komen hier erg mooi in uit.

Welke schoenen passen bij bootcut broeken?

De bootcut jeans biedt, zoals de naam al doet vermoeden, veel ruimte om laarzen eronder aan te trekken. Dit is ook waar ze horen. Bij dit model kan de broek niet in de laarzen gestopt worden omdat je anders veel rare plooien krijgt. Onder de flared jeans kan je ook enkellaarsjes met hak of enkellaarsjes met veters dragen. Als je voor een sportieve look wil gaan, kun je er ook sneakers onder dragen.

Bij welke gelegenheden kun je de flared jeans aan?

Bootcut jeans zijn ideaal voor een ontspannen vrijetijdsoutfit. Als er geen strikte Dresscode is, kun je de flared jeans met een elegante blouse of tuniek ook prima op kantoor aan. voor chique aangelegenheden is het populaire denim minder gepast. Toch kun je in een elegante zwarte variant met een mooi bovenstuk en elegante sieraden een flared jeans prima naar een verjaardagsfeestje of restaurant aan. in je vrije tijd, kun je hem mooi combineren met een T-shirt, vest, sjaal of andere kledingstukken die de casual look van de broek onderstreept. Voor de zakelijke outfit kun je het beste kiezen voor een blouse en blazer met een paar chique schoenen. Tip: met een korte blazer zorg je ervoor dat je taille er erg goed uitziet.