Met een capri broek geef jij je look een zomers tintje zonder dat je voor short hoeft te gaan!

Hip voor de dag komen met comfortabele capri broeken

De bekende driekwartbroek

De capri broek is van oorsprong een broek tot halverwege de kuit en onder de knie, ook wel een driekwartbroek genoemd. Kenmerkend is het splitje in de zoom dat de capri broek heeft en de bekende benaming ‘vissersbroek’. De vissersbroek vond zijn oorsprong in het zuiden van Thailand en werd voornamelijk gedragen door de vissers daar. De capri broek kreeg deze benaming, omdat de broek een soortgelijke lengte had, luchtig was en een comfortabele pasvorm had.

In de jaren ’50 ontstond de allereerste kniebroek. Deze kwam net iets over de knie en werd razend populair. Latere jaren zagen we meer blote benen en droegen steeds meer vrouwen korte broekjes. De trend kwam terug in de jaren ’80 en ’90 en opvallend is, dat omstreeks 2010 langere enkelbroeken hip werden en de capri broek in langere uitvoeringen verscheen. Ook zagen we de broeken in meer trendy modellen en kleuren naast het standaard denim blauw. Voor een stoere uitstraling kunnen de smalle pijpen opgerold worden met daaronder sneakers. Ook kun je ervoor kiezen om een meer baggy model te dragen voor een stoere look. Wil je liever een vrouwelijke outfit, draag dan een zomerse capri broek met mooie hakken eronder.

Het eiland Capri

De capri broek is genoemd naar het zonnige Italiaanse eiland Capri in de Middellandse Zee. In de jaren ’50 kwamen hier veel toeristen naartoe en toentertijd waren blote benen daar niet gepast. Daarom ontwierp de Duitse Sonja de Lennart in 1948 de capri broek, waarbij maar een klein gedeelte van de benen zichtbaar was. Deze ontwerpster kwam veel op het eiland en de naam van de broek was een goedverkopende merknaam. Toen Sonja merkte dat de broek populair was en de naam Capri een goed imago had, breidde ze haar collectie uit met een blouse, jas en riem.

Reis- en sportbroeken

Capri broeken worden niet alleen gedragen vanwege de modieuze uitstraling. De broeken kunnen ook voor praktische doeleinden worden gebruikt, zoals reizen en sporten. Capri broeken zien we dan ook veel bij reizigers, vanwege de comfortabele pasvorm enerzijds en het luchtige en snel drogende materiaal anderzijds. Ook voor het sporten zijn er diverse varianten. De sportcapri ’s hebben soepele stoffen en zijn meestal vochtregulerend.

Capri broeken bij OTTO

Capri broeken heb je in veel stoere spijkervarianten, maar in de zomerseizoenen zien we steeds meer katoenen luchtige capri broeken. Deze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en gemakkelijk te combineren met leuke T-shirts. Bij OTTO vind je capri broeken voor ieder figuur. Ook zwembroeken zijn verkrijgbaar in capri modellen, met patronen en prints en allerlei merken.