De cocktailjurk is een must have voor iedere vrouw! Het jurkje heeft een speelse en sexy uitstraling.

Steel de show in je cocktailjurk

Inhoudsopgave

Wat is een cocktailjurk?
Wanneer draag je een cocktailjurk?
Welke kleur cocktailjurk past bij jou?
Wat voor schoenen en accessoires draag je bij een cocktailjurk?
Welke cocktailjurkjes laten je slanker lijken?
Populaire kleuren cocktailjurken

Wat is een cocktailjurk?

Een cocktail jurk een veelzijdige, tijdloze jurk. Het is een jurkje dat vaak tot of op de knie komt, maar wees ook niet bang om te gaan voor een exemplaar tot boven de knie! Je kunt gaan voor een netter exemplaar en hem dragen als korte galajurk, of gaan voor een sexyer model voor een avondje uit met vriendinnen. Een cocktailjurkje is gemiddeld korter dan andere jurken, zo kun je sexy en speels voor de dag komen op een formele manier. Als je iets netter gekleed wilt, ga dan voor een avondjurk.

Wanneer draag je een cocktailjurk?

Cocktailjurken zijn geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Zo kun je hem dragen bij een avondje uit met vriendinnen, tijdens een bruiloft, tijdens de feestdagen of andere feestelijke aangelegenheden. Het voordeel van deze jurk is dat hij voor veel verschillende gelegenheden geschikt is omdat je hem als erg chique kan combineren met de hakken en sieraden die je kiest, maar ook voor met minder formele gelegenheden.

Welke kleur cocktailjurk past bij jou?

Het is wel belangrijk dat je een cocktailjurk uitkiest die bij je lichaam past. In het kort gezegd staat een donkere cocktailjurk perfect als je donker haar en donkere ogen hebt en een lichtere als je licht haar en lichte ogen hebt. Heb je van allebei iets, ga dan voor een donkere kleur met lichte accenten bij donker haar en lichte ogen of juist voor een lichte kleur met donkere accenten in het omgekeerde geval. Bepaalde kleuren zijn voor iedereen geschikt, waaronder zwart, gebroken wit, grijsblauw en koraalrood.

Wat voor schoenen en accessoires draag je bij een cocktailjurk?

Hakken zijn wel een must onder je cocktailjurkje. Zo kun je bij een neutrale kleur jurk, een felle kleur hak kiezen. Dit geldt ook voor de accessoires. Bij accessoires is het wel aan te raden om voor subtielere items te gaan. Als tas bij je cocktailjurk is een clutch een absolute aanrader! Een clutch is klein, veilig en compact. Een clutch is een kleine, vaak langwerpige handtas zonder hengsel die je makkelijk in je hand vast kan houden.

Welke cocktailjurkjes laten je slanker lijken?

Vrouwen met een curvy figuur kiezen het beste voor een jurkje die de wat vollere gebieden verbergen. Een A-lijn jurk of een wikkeljurk is een goede keuze voor jou! De jurk moet niet te strak, maar ook zeker niet te los zitten. Daarnaast is een jurk die de hals of schouderlijn benadrukt erg mooi omdat dit de aandacht wegneemt van de buik. Zo staan ook strapless jurken met hartvormig of diamantvormige halslijn erg mooi. Verticale strepen en donkere kleuren maken ook erg slank.

Wat voor cocktailjurk je ook zoekt, in de webshop van OTTO vind je jouw ideale jurk!

Populaire kleuren cocktailjurken

Zwarte cocktailjurken, witte cocktailjurken, rode cocktailjurken, blauwe cocktailjurkenroze cocktailjurken