Coltruien

De coltrui is een fenomeen. Eigenlijk is het slechts een gewone trui, ontworpen om de nek te beschermen tegen de kou. Het is een goed voorbeeld van dat mode meer is dan alleen oppervlakkige lichaam bescherming.

Inhoudsopgave

Waarom zou je moeten kiezen voor een coltrui?
Bij welk figuur past een coltrui?
Hoe herken je de juiste pasvorm van een coltrui?
Wat draag je onder een coltrui?
Wat past bij een oversized coltrui?
Populaire kleuren coltruien bij OTTO

Waarom zou je moeten kiezen voor een coltrui?

De klassieke coltrui, wie kent hem niet? Deze trui mag zeker niet in je garderobe ontbreken! Maar waarom zijn deze truien nu een musthave?

  • Heerlijk warm
  • Zacht en comfortabel om te dragen
  • Kan gecombineerd worden met zowel rokken, broeken en jassen
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen (wollen coltrui, cashmere coltrui, katoenen coltrui)
  • Maken optisch slanker

Bij welk figuur past een coltrui?

Een coltrui voor dames is een tijdloze top. In de winter biedt de coltrui extra warmte aan de hals door het weefsel in de kraag. Door zijn verschillende vormen is er voor iedere vrouw het juiste model te vinden, er zijn wel een aantal dingen waar op gelet moet worden:

  • De buste van de vrouw moet niet te groot zijn
  • Slanke hals

Hoe herken je de juiste pasvorm van een coltrui?

Coltruien kunnen er trendy zijn – maar je doet er je voordeel mee wanneer je de juiste pasvorm draagt. Een coltrui moet een niet te strakke kraag hebben. Hetzelfde geldt voor de hals, waar de col is aangesloten – er mogen geen hobbels of plooien te zien zijn. De naden die op de schouders lopen moet reiken tot het einde van het sleutelbeen. Te korte of te lange schoudernaden getuigen van een slechte pasvorm. De mouwen van de trui zouden tot de pols moeten reiken en ook niet te strak moeten zitten. Daarnaast moet je ook aandacht besteden aan de zoom: glijdt hij constant omhoog? Dan is de naad duidelijk te strak.

Wat draag je onder een coltrui?

Hoe smaller de coltrui, hoe zichtbare de onderkleding is. Daarom is een T-shirt beha met een naadloze strakke top een goede combinatie om onder de trui aan te doen. Als de coltrui ruim zittender is en bijvoorbeeld gemaakt is van wol, dan zou je er ook een longsleeve of shirt onder kunnen dragen.

Wat past bij een oversized coltrui?

Een comfortabele, lange coltrui met grote kraag is het favoriete kledingitem van vele vrouwen tijdens het koude seizoen. Maar om niet te verdrinken in deze outfit moet je de trui wel op de juiste manier combineren. Met een boyfriend jeans en een paar enkellaarzen ben je direct klaar voor een winterse wandeling. Combineer je de oversized coltrui met een legging of skinny jeans dan is dat meer een casual look. Om een beetje meer vrouwelijk silhouet te creëren zou je een riem over de trui kunnen dragen.

Populaire kleuren coltruien bij OTTO

Zwarte coltruien, witte coltruien, rode coltruien