Enkellaarzen

Als er maar slechts één seizoen zou zijn, dan zouden enkelaarsjes de perfecte keuze zijn. Comfortabele laarsjes die het hele jaar door draagbaar zijn. In de OTTO online webshop vind je een breed assortiment aan enkelaarsjes. Neem snel een kijkje en scoor je favoriete item!

Inhoudsopgave

Wat zijn enkellaarsjes?
Welke verschillende soorten enkellaarzen zijn er?
Hoe vind je de juiste pasvorm?

Wat zijn enkellaarsjes?

De naam verklapt in principe genoeg; enkellaarsjes zijn schoenen die uitstrekken tot de enkel. Het is een mix van schoenen en laarzen. Oorspronkelijk komen de enkellaarsjes uit de tijd van de renaissance, maar de afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid tot een echte klassieker in de modewereld.

Welke verschillende soorten enkellaarzen zijn er?

Er zijn een hoop verschillende soorten enkellaarzen. De neuzen van enkellaarsjes kunnen verschillend zijn, ze kunnen verschillende soorten hakken hebben en zijn gemaakt van verschillende soorten materialen, kleuren en motieven. Daarnaast heb je ook enkellaarzen met veters of ritsen. 

Doordat de enkellaars in zoveel verschillende soorten te verkrijgen zijn is het de perfecte keus voor elke outfit. Zo maakt een enkellaars met naaldhak je outfit in één klap klassiek en stijlvol en ga jij door het combineren met een veterlaars al snel voor een stoerdere look. Ook leuk zijn stoere bikerboots of een paar vrouwelijke soklaarzen. 

Hoe vind je de juiste pasvorm?

Bij het aanschaffen van enkellaarzen is het belangrijk om van te voren je schoenmaat op te meten. Je kunt op een eenvoudige manier zelf je schoenmaat opmeten. Pak een vel papier en teken de omtrek van je voeten, houd hierbij je sokken aan. Meet daarna bij allebei je voeten de lengte van de hiel naar de grote teen in centimeters. In een handige schoenmaattabel kun je zien welke schoenmaat overeenkomt met het aantal centimeters. Zowel te smalle als te hoge enkellaarzen kunnen het draagcomfort extreem verminderen. Als je voeten niet genoeg grip hebben kan dit zorgen voor blaren. Om pijnlijke blaren te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte in de schoenen hebt. Vuistregel: tussen de neus van de schoen en de grote teen, moet het topje van de duim passen. De schoen moet geen druk uitoefenen op de teen. Het is ook belangrijk dat de hiel niet tegen de achterkant van de schoen aan wrijft. De huid op de hiel is erg dun en daardoor gevoelig.