Feestjurken

Iedere vrouw heeft natuurlijk een aantal jurkjes in haar kast hangen. De feestjurk is er eentje die zeker niet mag ontbreken. Er zijn verschillende soorten feestjurken, die je op verschillende soorten aangelegenheden kunt dragen.

Inhoudsopgave

Wat is een feestjurk?
Welke schoenen draag je bij een feestjurk?
Wat voor soort accessoires kun je combineren met een feestjurk?
Welke feestjurk maakt slank?
Wat zijn populaire kleuren voor een feestjurk?

Wat is een feestjurk?

Een feestjurk draag je naar wat kleinere feestjes. Bijvoorbeeld een cocktailparty of tuinfeest. De meeste feestjurkjes vallen net boven de knie. Je kunt kiezen voor een elegante jurk, een wat feestelijker jurkje of misschien juist de zakelijke variant. Uiteraard zijn er ook verschillende soorten modellen. Zo zijn er jurkjen die strak om het lijf zitten of juist jurkjen met een A-lijn.

Welke schoenen draag je bij een feestjurk?

De juiste schoenen vinden bij je feestjurk hangt af van een aantal factoren. De soort jurk die je hebt gekozen, de kleur van de jurk en uiteraard ook welk type schoen je lekker vindt zitten. Het is belangrijk dat je een prettig gevoel hebt in de outfit die je draagt, en daar horen ook je schoenen bij. Het meest stijlvol om onder je feestjurk te dragen zijn hoge hakken, pumps of sleehakken. Kies je voor een pump dan hoeft de hak niet hoog te zijn. Je kunt al gauw kiezen voor een hak van 5 centimeter hoogte. Vind je dit nu niet prettig, dan zou een ballerina of sandaaltje ook elegant zijn onder je feestjurk. Houdt er wel rekening mee dat een sandaaltje wat geschikter is voor de zomermaanden. In de wintermaanden zou je ook kunnen kiezen voor een lange laars met hak. De kleur van de schoenen moet overeen komen met de kleur van de jurk. Ga je voor een felle kleur jurk ga dan voor een iets neutralere kleur schoenen. Heb je juist felle schoenen, zorg dan voor een wat rustiger jurkje.

Wat voor soort accessoires kun je combineren met een feestjurk?

Sieraden kun je bij vrijwel alle outfits combineren. Zo ook bij een feestjurk. Als je jurk een diepe hals heeft zou je voor een mooie ketting kunnen kiezen. Heb je een wat simpeler jurkje, dan zijn opvallende oorbellen vaak leuk. Wanneer het wat kouder is zou je een bolero, colbert of leren jasje over je feestjurk kunnen dragen. Let dan wel even op, heb je voor een elegante jurk gekozen combineer deze dan bijvoorbeeld met een bolero. Is je feestjurk een wat stoerdere variant dan zou deze beter gaan met een leren jasje. Een klein handtasje zoals een clutch, maakt je outfit helemaal af. Vaak wordt deze gecombineerd met de kleur- en het materiaal van de schoenen.

Welke feestjurk maakt slank?

Als je een figuur hebt met wat meer curves, ben je misschien geneigd om niet zo gauw voor een jurkje te kiezen. Echter is dit wel mogelijk. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een jurkje met een A-lijn. Deze loopt vanaf de taille wijd uit naar beneden. Een wikkeljurk is vaak ook een goede oplossing. Als je de nadruk legt op de decolleté of schouderlinie, leid je de aandacht af van je torso. Denk bijvoorbeeld aan een strapless jurk of een jurk met hartvormig decolleté. Kies absoluut niet voor horizontale strepen, daarentegen zijn verticale strepen en donkere kleuren wel een goede keuze.

Wat zijn populaire kleuren voor een feestjurk?

Populaire kleuren voor dames feestjurken zijn: zwarte feestjurken, blauwe feestjurken en beige feestjurken.