Een bootcut jeans is hetzelfde als de flared jeans. Hij zit strak bij de bovenbenen en loopt wijd uit.


Wat is een flared jeans?

De flared jeans wordt ook wel eens een bootcut jeans genoemd. Het is een model wat bij de bovenbenen en billen wat strakker zit en vervolgend wijd uitloopt. Dit is van zichzelf al een vrij vrouwelijke vorm maar heeft voor ons vrouwen nog veel meer leuke voordelen. De jeans maakt je namelijk optisch centimeters langer én slanker. Je benen lijkt eigenlijk oneindig!Het model geeft je outfit meteen wat meer pit en het zit ook nog een super comfy. Dit komt omdat hij zich niet aan je benen vastklampt. Zijn jullie al om?

De flare is erg veelzijdig. Zo kun je hem makkelijk dragen op een vrije dag maar ook bijvoorbeeld op je avondje uit of op de werk. Dit komt omdat de broek in zoveel stofjes en kleuren te vinden is en je hem erg makkelijk kan combineren met verschillende schoenen. Een simpele sneaker geeft bijvoorbeeld een stoerder tintje aan je outfit, terwijl je favoriete pump de look extra sexy maakt.

 

Hoe draag je de flared jeans?

Er zijn erg veel verschillende soorten flared jeans. Zoals de naam al verraad bestaat een normale flared jeans uit spijkerstof en loopt hij dus flared uit. Toch komen we er niet zo makkelijk vanaf, we zien namelijk steeds meer soorten flared pants verschijnen. Denk maar een aan een flared 7/8 jeans of een flared pants in velvet stof, tegenwoordig kan het allemaal!

Cassic flared jeans

De classic wijde broek kan in ieder seizoen! In de winter ga jij voor een mooie donkere spijkerstof en combineer je bijvoorbeeld met een leuke, gekleurde coltrui. Zo ben jij in de winter fashionable en netjes. Maak je outfit compleet met een leuke enkellaars of met een van je leuke pumps. Ben jij meer van een stoere streetstyle? Kies dan bijvoorbeeld voor een leuke sneaker.

Flared pants

Het verschil tussen een flared pants en een flared jeans is de stof waaruit de broek gemaakt is. De flared pants wordt namelijk over het algemeen gemaakt uit een zachtere joggingsstof. Hierbij krijgt het iets weg van een kruising tussen een pantalon en een leuke joggingsbroek.

Flared 7/8 jeans

De kortere variant van de flared jeans zie je vooral terug in het voorjaar of in de zomer. Dit model valt tot net boven de enkel, zo geeft het dat extra stukje been bloot en geeft het een luchtig effect. Heerlijk een zomerbriesje langs je enkels toch?