Een warme en comfortabele fleece trui

Fleece, vega wool of polar fleece

In de jaren ’90 kwam het materiaal ‘fleece’, of ook wel ‘vega wool’ of ‘polar fleece’, sterk in opkomst. Voor veel mensen staat de fleece trui ook wel bekend als een heerlijk warme en zachte trui die comfortabel zit. De trui is onder andere geschikt wanneer de temperaturen beginnen te dalen en je een extra laag nodig hebt om onder je jas te dragen. De fleece truien in de collectie van OTTO zijn verkrijgbaar in verschillende topmerken en hebben diverse kenmerken. Zo zijn er fleece truien met een gevoerde of hoogsluitende kraag, meerdere lagen isolatie en/of een ademende functie. Tevens zijn de truien in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Wintersportrui

Vaak wordt een fleece trui gebruikt voor de wintersport en wordt deze gecombineerd met een skibroek of ski jack. OTTO heeft in haar collectie diverse skibroeken en ski jacks, welke perfect te combineren zijn met een fleece trui. Zo blijf je altijd lekker warm op de piste! Tevens is de fleece trui geschikt om in te wandelen of een bergsport te beoefenen.

Wist je dat?

De term ‘fleece’ staat voor het materiaal dat gebruikt wordt voor de truien. Fleece is de Engelse vertaling voor ‘vacht’, wat eigenlijk de opwarmende eigenschap van de stof aangeeft. Dé oplossing voor mensen die geen gebruik willen maken van dierlijke materialen.