Ook met een maatje meer voel je je prettig in een bikini

Het tweeledig zwempak van oudsher

De bikini is een tweeledig zwempak dat in 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, werd geïntroduceerd door de Fransman Louis Réard. De naaktdanseres Micheline Bernardi was de persoon die het zwemstuk showde op de catwalk. Destijds wilde geen van de modellen dit showen, aangezien enkel de borsten en de billen zijn verborgen met stof. En in de vroegere jaren kenden de vrouwen alleen nog maar het badpak. Onder invloed van diverse Hollywoodsterren werd de bikini vanaf de jaren ’70 populair.

De juiste bikini per figuur

De boventop:

  • Bandeau bikini. Een bandeau bikini is strapless. Het bovenstuk zit los om je middel, zonder bandjes om je schouders of een halter om de nek. Deze soort bikini is populair, aangezien je tijdens het zonnen geen witte strepen krijgt rondom je hals. Bij een bandeau top is het belangrijk dat de pasvorm goed is, zodat de top op zijn plek blijft zitten. Als je wat grotere borsten hebt, doe je er goed aan te kiezen voor een bandeau met uitneembare vullingen.
  • Beugel bikini. Een beugel bikini heeft een ondersteunende beugel in het bovenstuk. Dit geeft extra steun aan de borsten en is dus zeer geschikt voor vrouwen met een grotere cupmaat.
  • Halter bikini. Deze bikini is in tegenstelling tot de beugel bikini minder geschikt voor vrouwen met grote borsten. De halter bikini heeft namelijk bandjes om de nek lopen in plaats van om de schouders. Dit geeft de borsten wel veel steun, maar zorgt ook voor een push-up effect.
  • Triangel bikini. De triangelbikini staat bekend als de bikini met driehoekjes die de borsten bedekt. Dit model biedt de minste steun voor de borsten. Als je grotere borsten hebt en je wil een triangel bikini, zorg er dan voor dat de driehoekstukken aan elkaar vast zitten, zodat je toch een beetje steun hebt. Als je juist de nadruk wil leggen op je grotere buste, dan kun je voor de triangel top kiezen.

Het bikinibroekje:

  • Vollere buik. Voor de vrouwen met een vollere buik die deze graag willen bedekken, is er het hoge model broekje. Dit is ideaal voor een volslank figuur en bedekt een gedeelte van je buik. Daarnaast is de tankini een goede oplossing. Een hoger model broekje met een top in de vorm van een hemdje, die vaak nog net de navel bedekt of zelfs je bovenlichaam tot de heupen.
  • Korte stevige benen. Als je korte stevige benen hebt, laat je je lichaam het mooist uitkomen in een hoog opgesneden bikinibroekje. Kies liever niet voor broekje met een brede band of met pijpjes.
  • Brede heupen. Vrouwen met bredere heupen kunnen het beste kiezen voor een broekje met een hoge taille en pijpjes, zoals bijvoorbeeld een hipster. Een hipster maakt je heupen namelijk optisch iets smaller.