Een harembroek is een luchtige broek en is daarom de ideale zomerbroek. Je vindt ze hier!
Een harembroek is een heerlijk luchtige broek en dit maakt het de ideale zomerbroek. Kies je voor een leuk bloemetjespatroon of ga je liever voor streepjes? Je vindt ze hier!

Heerlijke comfort met een trendy harembroek

De comeback van de harembroek

De harembroek is een wijde pofbroek en wordt in de volksmond ook wel een drollenvanger of plusfour genoemd. Doordat het kruis van de broek vrij laag is, wordt het als een comfortabel kledingstuk ervaren. De harembroek heeft een baggy-model en valt losjes vanwege de soepele stoffen waar de broek van is gemaakt. Van oorsprong komt de broek uit het Midden-Oosten en dankt zijn naam aan de Turks-Arabische cultuur, waar het in de jaren zeventig en tachtig in de mode was. Maar het kledingstuk bestaat al veel langer. De geschiedenis gaat ongeveer 2000 jaar terug naar Azië. Daar was de harembroek een traditioneel kledingstuk dat door zowel mannen als vrouwen dagelijks werd gedragen. In het westen kwam de broek pas in opkomst in de 20e eeuw door de Franse modeontwerper Paul Poiret, die creaties ontwierp van felgekleurde stofontwerpen. De trend is echter van korte duur geweest. Uiteindelijk was het de rapper M.C. Hammer – van de singel ‘U Can’t Touch This’ – die in de jaren negentig de harembroek razend populair maakte. Vooral jongeren in de hiphopcultuur zagen de broek als een echt fashion item. De harembroek is weer een tijd uit het modebeeld verdwenen en sinds 2009 kreeg deze een ware comeback, maar in stijlvollere en modernere varianten. Bekende ontwerpers als Diane von Furstenberg en Alexander McQueen hebben modieuze ontwerpen van de broek gemaakt. Daardoor begonnen vele celebs in de broek te lopen en ontstond er een ware trend in de westerse cultuur.

Luchtig & comfortabel

De harembroek staat vooral bekend als een mode-item dat lekker zit vanwege het wijde model en de luchtige stoffen, voornamelijk polyester en viscose. De broek zit lekker ruim en knelt daarom niet. Dit geeft je de hele dag een comfortabel en heerlijk ontspannen en vrij gevoel.

Hoe combineer je de harembroek?

Harembroeken zie je in vele kleuren en prints en hebben een unieke uitstraling. Er zijn veel variaties verkrijgbaar en mede daarom vinden sommigen het lastig de harembroek op de juiste wijze te combineren tot een leuke outfit. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een net jasje of een blazer op de broek te dragen, om een elegante uitstraling te creëren. Draag daaronder een getailleerde blouse, die je in je broek steekt. Maak de outfit af met pumps of sandaaltjes. Wil je liever een stoerdere kledingstijl? Laat de pofbroek wat lager hangen, ongeveer op je heupen en zorg dat de broek nonchalante zijzakken heeft. Combineer het kledingstuk met slippers of sneakers en een stoere top. Kies daarnaast altijd de juiste kleuren die bij jouw figuur en huidskleur passen. Als je de broek in een kleur kiest met veel patronen of prints, dan adviseren we je om de rest van de kleding neutraal te houden. Dan creëer je een mooi contrast en is de harembroek een echte blikvanger!