Een hoed maakt jouw outfit helemaal compleet! Vind hier jouw hoed in verschillende vormen en maten!

Stijlvol in een hoed

Een hoed is een stijlvol item dat het hele jaar door gedragen kan worden. Hoeden zijn al eeuwen niet meer van het straatbeeld weg te denken. De leukste en hipste hoeden online vind je hier in de webshop van OTTO.

Inhoudsopgave

Wanneer draag je een hoed?
Wat voor hoeden zijn er?
Hoe draag je een hoed?
Hoe weet je je hoedenmaat?
Populaire hoeden
Populaire kleuren hoeden

Wanneer draag je een hoed?

Een hoed kun je naar verschillende gelegenheden aan. Zo kun je hem dragen in de winter, dit zit lekker warm. Ook in de zomer is een hoed heel handig tegen de zon en tegen verbranden. Je kunt een hoed binnen en buiten dragen, maar als je op school of werk zit, is het slimmer om hem af te doen. Kies voor een chique exemplaar naar bijvoorbeeld een zomerbruiloft, dit maakt je outfit vaak net even af. Draag hem om je casual outfit een eigen twist te geven, of juist bij je klassieke outfit.

Wat voor hoeden zijn er?

Je hebt heel veel verschillende soorten hoeden voor verschillende gelegenheden. Zo kun je naar het strand erg leuk een rieten hoed (of strohoed) dragen. De rieten hoed is erg fijn voor in de zomer, lekker licht en met bijna alles te combineren! De vilten hoeden zijn meer geschikt voor in de winter. Deze zijn warmer en hebben met hun wollen look meer een winterse uitstraling.

Hoe draag je een hoed?

Een hoed is op verschillende manieren te combineren. Per gelegenheid is het verschillend hoe je een hoed kunt dragen. Kijk eens op onze blog EDITED by OTTO voor stylingstips en inspiratie. Je leest daar precies hoe je een hoed draagt

Hoe weet je je hoedenmaat?

Je kan je hoofdmaat opmeten door een meetlint een vingerdikte boven je oren en wenkbrauwen te laten lopen. Het aantal centimeters wat je meet, is je hoedenmaat. Small is 55 en 56, medium 57 en 58 en large 59 en 60. Als een hoed one size is, kun je er vanuit gaan dat het maat 57 of 58 is.

Populaire hoeden

De flaphoeden, te herkennen aan de grote rand, zijn al tijden erg populair. Het is een handige hoed tegen de regen en daarnaast erg stijlvol. De rieten hoed is ook al tijden een favoriet onder de hoedendragers. De hoeden met decoratieve lerenband zijn ook helemaal hip.

De leukste hoeden shop je dus bij OTTO!

Populaire kleuren hoeden

Zwarte hoeden en blauwe hoeden