Maak je outfit compleet met instappers

Mocassins

Instappers zijn ontstaan uit één van de oudste soorten schoenen die we kennen: de mocassins. Archeologen vonden een aantal jaren geleden een mocassin die naar schatting 1400 jaar oud was. De mocassins werden van oorsprong gedragen door de inheemse volkeren in Noord-Amerika, ook wel de indianen. De mocassins bedekken van oudsher de hele voet en komen tot de enkel of zelf zo hoog als een laars. Vroeger kenden ze geen veters zoals wij ze nu kennen, dus ze bonden de schoenen vast met een extra stuk leer. Handelaren uit Europa namen de schoenen vervolgens mee vanuit Noord-Amerika.

Van indianenschoen naar moderne vrijetijdsschoen

Nadat de mocassins in Europa waren geïntroduceerd, ontwikkelden ze zich tot een moderne vrijetijdsschoen. De instappers zijn hier een voorbeeld van. Instappers zijn schoenen waar je gemakkelijk in en uit kunt stappen, zoals de naam al zegt. De schoenen hebben vaak een elastische bovenzijde, welke bij elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Donkere instappers met een hakje zijn geschikt voor zakelijke gelegenheden, zoals recepties, sollicitatiegesprekken of als je nette schoenen zoekt voor onder je mantelpakje. Ook als je hippe instappers zoekt, ben je bij OTTO aan het juiste adres. De collectie van OTTO kent een groot aanbod van instappers in verschillende kleuren en met leuke prints of een gespje. Instappers zijn tevens ideaal als je met zomers weer wat afwisseling zoekt. Bij OTTO kun je vrijwel zeker geschikte instappers vinden om je outfit compleet te maken!

Hoe onderhoud je je instappers?

OTTO heeft in haar collectie onder andere instappers van leer en suède, welke belangrijk zijn om goed te onderhouden. OTTO biedt diverse middelen aan waarmee instappers zo goed mogelijk onderhouden kunnen worden. Wanneer je suède instappers hebt, maak dan gebruik van een waterafstotende spray om je schoenen mooi te houden. Bij instappers van leer adviseren we je om leercrème te gebruiken om scheuren in het leer te voorkomen.