Een legging met de look van een jeans

Eerst was er de legging

Het ontstaan van de jegging begon eeuwen geleden met een erg bekend kledingstuk: de legging. Ze bestonden toen nog uit twee aparte stukken, één voor elk been. Lange kousen zouden ze ook wel genoemd kunnen worden. Tegenwoordig wordt de legging vrijwel alleen door vrouwen gedragen, maar vroeger was dit heel anders. Mannen waren namelijk de eerste die een legging droegen. Dit waren vooral cowboys, soldaten en jagers die de legging droegen om hun onderbenen te verwarmen en te beschermen. Waar het kouder was, droegen ze het liefst een legging gemaakt van wol.  Pas in de 19e eeuw werd het dragen van een legging ook populair onder de vrouwen. Doordat vrouwen toen altijd een lange rok aanhadden, was de legging haast niet te zien. In de jaren ’60 en ’70 was de lange rok weinig meer te zien en werd de legging alsmaar populairder.

De legging is weer helemaal hot!

In de jaren ’80 was de legging zo populair dat ze zelfs meer werden verkocht dan spijkerbroeken. Ze werden nu ook in allerlei fleurige kleuren en printjes verkocht. De legging werd daarna voor een lange tijd gezien als een kledingstuk om in de sportschool te dragen. Na een tijd te zijn weggeweest is de legging vanaf 2011 weer helemaal hot. Naast de legging zijn er nu ook andere soortgelijken: de tregging, jegging en de megging. Doordat veel bekende mensen als Beyonce, Rihanna en Victoria Beckham meest deze soorten legging rondliepen, zijn ze in korte tijd razend populair geworden.

Een legging, tregging, jegging of megging?

Zoals bovenstaand te lezen is, begonnen we met de legging. Een legging wordt vak gecombineerd met een shirt die tot over de heupen valt of met een rok(je). Hierop volgde de tregging, welke een combinatie is van een trousers (broek) en een legging. De stof van een tregging is dikker en stugger dan dat van een legging. Ook is er sinds kort de jegging, welke een combinatie is van een jeans en een legging. Er is ook een legging voor de mannen, de megging.

De jegging

De jegging kan gezien worden als een alternatief voor de skinny jeans. Het is een legging, met de look van een spijkerbroek. De jegging en tregging kunnen in tegenstelling tot de legging wel als een broek worden gedragen. OTTO heeft een groot aantal jeggings in haar assortiment, welke verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren en leuke prints. In de webshop vind je jeggings die de echte look van een spijkerbroek hebben, maar ook jeggings in een effenkleur, panterprint en een bloemenprint. Neem eens een kijkje in het assortiment van OTTO om een bijpassend shirtje en accessoires te vinden.