105 artikelen

Jumpsuit

Inhoudsopgave

Wat is een jumpsuit?
Wat is het verschil tussen een playsuit en een jumpsuit?
Wat draag je over een jumpsuit?
Wat voor onderkleding draag je onder een jumpsuit?
Wat voor schoenen draag je onder een jumpsuit?
Welke jumpsuit past bij jou?
Wat zijn populaire kleuren voor een jumpsuit?

Wat is een jumpsuit?

De jumpsuit, ook wel romper of playsuit genoemd, heeft inmiddels in veel kledinggarderobes haar plekje veroverd. De laatste jaren is de jumpsuit alleen maar populairder geworden. Maar wat is het nu precies? Een jumpsuit is een broek in combinatie met een top, die aan elkaar vast zitten. Het wordt ook wel een “one-piece” item genoemd. De stof van een jumpsuit is vaak dun en wijdvallend, dit zorgt voor een extra comfortabel gevoel.

Wat is het verschil tussen een playsuit en een jumpsuit?

Naast een jumpsuit, zijn er ook playsuits. Het verschil tussen deze twee artikelen is de lengte van de suits. Een jumpsuit is een top met een lange broek, een playsuit is een top met een korte broek. Jumpsuits kunnen prima in de zomermaanden, in de wintermaanden worden zij vaak gecombineerd met een jasje. Over het algemeen komen playsuits vaker voor in de zomermaanden, maar in de wintermaanden zien we ook wel eens playsuits gemaakt van een dikkere stof, gecombineerd met een panty. Jumpsuits zorgen ervoor dat de benen langer lijken, en zij zijn daardoor geschikter voor vrouwen met lange benen. Playsuits staan beter bij vrouwen met korte benen.

Wat draag je over een jumpsuit?

Een jumpsuit gaat ook prima samen met verschillende soorten jasjes. Voor een zomerse look zou je een korte jumpsuit (playsuit) kunnen combineren met een spijkerjasje of gilet. Zou je graag een jumpsuit naar je werk willen dragen? Kies dan voor een zakelijke variant en combineer deze met een colbert en bijvoorbeeld hoge hakken. Voor een stoere look zou je een jumpsuit kunnen combineren met een leren jasje. Je kunt dus genoeg variëren!

Wat voor onderkleding draag je onder een jumpsuit?

Misschien weet je niet precies wat je onder een jumpsuit moet dragen. Dit hangt af van wat voor soort jumpsuit je draagt. Wanneer je een strapless jumpsuit hebt gekozen is het mooier als je er ook een strapless bh onder draagt. Mocht je hebben gekozen voor een jumpsuit met korte mouwen, dan kun je prima een bh naar keuze dragen en eventueel nog een hemdje eronder doen. Het mooiste is wel om een string of naadloos ondergoed te dragen onder een jumpsuit. Vooral bij een denim jumpsuit of sexy jumpsuit zie je anders de naden van het ondergoed zitten.

Wat voor schoenen draag je onder een jumpsuit?

Er is genoeg keus qua schoenen om onder een jumpsuit te dragen. Vaak moet je alleen in de gaten houden wat voor soort jumpsuit je gaat dragen. Onder een jumpsuit kun je het beste slippers, sandaaltjes, ballerina’s en sneakers dragen. Vooral onder een denim jumpsuit staan sneakers erg stoer. Voor een playsuit geldt eigenlijk hetzelfde. Mocht je deze nu in de wintermaanden willen dragen zou je ook voor lange laarzen met een hak kunnen kiezen. Bij een jumpsuit staan lange laarzen vaak wat minder goed. Wat wel goed staat onder een jumpsuit zijn hoge hakken, dit geeft een sexy twist aan de outfit.

Welke jumpsuit past bij jou?

Het voordeel van jumpsuits is dat iedereen het kan dragen. Er zijn uiteraard wel een paar punten waar je op moet letten als je dit kledingstuk gaat aanschaffen:
• Heb je smalle schouders en brede heupen (het zogenoemde peervormige figuur)? Ga voor een jumpsuit van luchtige stof met een rechte broek en eventueel ruches op de top. Vermijd jumpsuits van zijde of met een accent in de taille.
• Heb je brede schouders, een brede buste en smalle heupen (het zogenoemde appelvormige figuur)? Kies een soepel vallende en getailleerde variant met een V-hals. Vermijd hoge halslijnen, strapless modellen en zeer strakke broeken.
• Heb je gelijke schouders en heupen en een bredere taille (het zogenoemde banaanvormige figuur)? Draag een strapless variant met elastiek of een riempje in de taille of een playsuit.
• Heb je gelijke schouders en heupen en een slanke taille (het zogenoemde zandloperfiguur)? Ga voor een simpele jumpsuit met lange mouwen en broekspijpen, brede schouderbanden en een leuk accent op de schouders. Kies geen accent op de heupen.

Wat zijn populaire kleuren voor een jumpsuit?

Populaire kleuren voor dames jumpsuits zijn zwarte jumpsuits, witte jumpsuits, rode jumpsuits, blauwe jumpsuits en groene jumpsuits.