We hebben alle filters gewist, omdat we anders geen artikelen konden vinden die aan je filteropdracht voldeden.

Jurken

Bijna geen enkel kledingstuk straalt zoveel vrouwelijkheid uit als een perfect passende jurk. Hier kun je lezen over ons advies tijdens het kopen van een jurk. In de webshop van OTTO vind je een breed aanbod van jurken. Zo is er voor iedere aangelegenheid, voor ieder budget en voor ieders stijl een jurk te vinden! Ben jij op zoek naar een little black dress met een mooie clutch en glinsterende sieraden? Of zoek je nog een maxi jurk met een leuke strohoed? Neem gauw een kijkje en laat je inspireren. En wil je na het kopen van één van onze hippe jurkjes je ervaringen met OTTO met anderen delen door middel van een review? Op de OTTO review pagina lees je hoe je een review kunt achterlaten.

Inhoudsopgave

Wanneer draag je een jurk?
Welke jurk past bij mijn figuur?
Hoe combineer je een jurk?
Hoe zie ik er goed uit in een strakke jurk>
Stevige en brede kuiten? Deze jurken staan je geweldig!
Welke jurken maken slank?
Welke jurk draag je als je brede schouders hebt?
Welke schoenen passen er onder een jurk?
Welke jurken staan bij kleine vrouwen?
Welke jurken staan bij grote vrouwen?
Jurken: populaire kleuren
Jurken: populaire merken 

Wanneer draag je een jurk?

Jurken kunnen vrijwel altijd. Er zijn genoeg verschillende jurken die bij bepaalde aangelegenheden gedragen kunnen worden. In de webshop van OTTO vind je daarom een heleboel verschillende jurken. Cocktail- en feestjurken zijn perfect voor feestelijke aangelegenheden, zoals een bruiloft of een speciaal verjaardagsfeest. Avondjurken kun je dragen naar een gala of bal. Maxi jurken en strandjurken zijn ideaal voor een dagje strand. Blousejurken en gebreide jurken kun je lekker overdag in het weekend aan en een chique kokerjurkje is geschikt voor op de werkvloer!

Welke jurk past bij mijn figuur?

Ten eerste staat iedere vrouw beeldschoon met een little black dress. In principe zou deze jurk ook niet in je garderobekast mogen ontbreken. Hieronder volgen een aantal tips welke jurk bij welk figuur past.

  • Zandloperfiguur: Een kenmerk van jou figuur is je smalle taille en je schouder en heupen die even breed zijn. Jurken die aansluiten op je lichaam staan extra mooi hierdoor. Kies bijvoorbeeld voor een kokerjurk of wikkeljurk.
  • Peervormig figuur: Bij een peervormig figuur zijn de schouders smaller in vergelijking tot de heupen. Daarom staan jurkjes die breed uitlopen het mooiste bij dit figuur. Bijvoorbeeld A-lijn jurken en maxi jurken.
  • Atletisch figuur: Als je een atletisch figuur hebt, dan is je figuur vooral recht. Je hebt weinig vrouwelijke vormen. Je kunt het beste kiezen voor rechte jurken. Blousejurken en gebreide jurken staan goed bij jouw figuur.
  • Appelvormig figuur: Bij een appelvormig figuur ontbreekt vaak taille. Vermijd jurken die hoog sluiten. Je kunt het beste kiezen voor een jurk met een V-hals of boothals. Daarnaast staan jurken die tot de knie komen het beste bij dit figuur. Cocktailjurken en shirtjurken staan goed bij dit figuur type.

Hoe combineer je een jurk?

Afhankelijk van het model heb je ontelbaar veel mogelijkheid om je jurk te stijlen en te combineren. De klassieke little black dress maak je met een clutch en accessoires party-proof. Bij sommige maxi jurken passen daarentegen accessoires in hippie stijl zoals bijvoorbeeld strohoeden en rieten tassen. Simpele blousejurken kun je met opvallende accessoires afwerken, zoals armbanden of kettingen.

Hoe zie ik er goed uit in een strakke jurk>

Verleidelijke avondjurken of mini-jurken staan alleen goed als je geen grammetje teveel weegt? Nee hoor! Doe wat de Hollywood sterren op de rode loper doen en werk kleine vetrollen eenvoudig weg: shapewear in de vorm van slips, hemden of panty's creëren een sexy zandloperfiguur - allemaal zonder dieet of intensieve training.

Stevige en brede kuiten? Deze jurken staan je geweldig!

Veel vrouwen met brede en stevige kuiten vinden dat ze deze moeten verbergen. Helemaal niet! Ook stevige benen hebben het recht om bewonderd te worden. Om ze optimaal naar voren te laten komen geven we je een paar tips. Ten eerste; let bij de aankoop van een jurk op de zoom. De zoom moet eindigen op het smalste punt van de benen. Dit punt bevint zich vaak net onder of halverwege de knie. Jurken die tot op de kuiten komen, zijn niet zo'n goede keus.

Welke jurken maken slank?

Zwarte jurken kleden vaak mooi af. Als de jurk tot de knie rijkt lijk je optisch langer. Zwarte randen aan de zijkant doen de heupen slanker lijken en doen afbreuk aan probleemgebieden. Vermijd bloemen en patronen, dit zorgt er vaak voor dat je voller lijkt dan je bent. Daarnaast kun je ook beter niet kiezen voor verticale strepen.

Welke jurk draag je als je brede schouders hebt?

Heb je last van brede schouders? Kies dan voor een jurk met reverskraag of een V-halskraag. One-shoulder jurken staan ook prachtig. Vermijd jurken die bepaalde details op de schouders benadrukken. Spaghettibandjes, boothals en strapless jurken zijn dus niet het meest ideaal.

Welke schoenen passen er onder een jurk?

Dit hangt natuurlijk af van het soort jurk dat je draagt. Over het algemeen staan pumps en hoge hakken het best onder cocktailjurken en feestjurken. Onder een casual jurkje kun je eenvoudig sneakers of laarsjes dragen. In zomer staan sandaaltjes en slippers leuk onder een jurk.

Welke jurken staan bij kleine vrouwen?

Vrouwen die klein zijn staan het beste met korte jurkjes die boven de knie vallen. Hoe meer been er zichtbaar is, hoe groter je lijkt. Vermijd dus jurken die tot de enkels rijken, een maxi jurk is geschikter voor lange vrouwen. Kleine vrouwen kunnen daarnaast het best effen kleuren jurken dragen.

Welke jurken staan bij grote vrouwen?

Lange vrouwen staan prachtig met maxi jurken. Daarnaast kunnen ze kiezen voor opvallende patronen en felle kleuren kunnen zij ook beter hebben. Een V-halskraag staat minder mooi bij lange vrouwen, omdat deze het figuur visueel verlengen. Ze kunnen beter een jurk dragen met een halter, boothals of toepassingen aan de top. Hierdoor wordt de aandacht naar de schouders en nek getrokken.

Jurken: populaire kleuren

Zwarte jurken, blauwe jurken, witte jurken, rode jurkengroene jurken

Jurken: populaire merken 

VERO MODA jurken, GUESS jurkenheine jurkenONLY jurken