De kokerrok is een nauwsluitende rok. Deze rok stond in de jaren zestig bekend als Jackie-O-rok.

De kokerrok

De rok is één van de oudste kledingstukken die we kennen en mag zeker niet ontbreken in de kast van de moderne vrouw. De kokerrok, ook wel pencil skirt genoemd, werd in de late jaren ’40 geïntroduceerd en is tot op de dag van vandaag niet meer weg te denken uit de modewereld. Voorheen werd de kokerrok vooral gezien als een keurige rok, maar tegenwoordig wordt deze steeds meer op straat en op de catwalk gespot. Met deze nauwsluitende rok net tot onder de knie kun je alle kanten op. Of je nu houdt van een klassieke uitstraling of juist meer van de opvallende moderne ontwerpen dan zit je met de kokerrok goed.

De eindeloze combinatie mogelijkheden met de kokerrok

Het voordeel van een kokerrok zijn de vele combinaties die je ermee kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om de rok te combineren met een leuke top, een blouse of vestje. Ook qua schoenen zijn vele combinaties mogelijk, naast schoenen met hakken zoals pumps of laarsjes staan een paar sneakers ook prima onder de kokerrok. Wil je graag meer tips over hoe je het best een kokerrok kan dragen? Neem dan een kijkje op onze blog, EDITED by OTTO voor het artikel how to wear: de kokerrok. Wanneer je de kokerrok goed afstemt op je figuur kleed deze mooi af en benadrukt vrouwelijke vormen wat je figuur op en top vrouwelijk maakt.

Kortom, de kokerrok is het geschikte kledingstuk voor verschillende stijlen en gelegenheden, het hele jaar door. In de webshop van OTTO heb je een ruime keuze aan kokerrokken van verschillende merken en in vele materialen, kleuren en prints. Op deze manier is er voor ieder wat wils.