Een lange jas voor ieder moment van het jaar

Heel erg vroeger

De jas is een kledingstuk dat al honderden jaren wordt gedragen. Tegenwoordig is het voor ons niet meer voor te stellen, maar in de prehistorische tijd hadden mensen zoveel haar op hun lichaam dat ze helemaal geen kleding nodig hadden. Doordat de mens steeds meer haar begon te verliezen, werd het noodzakelijk om een oplossing te bedenken voor het vasthouden van hun lichaamswarmte. Er werd in die tijd voor voedsel veel op dieren gejaagd. Daarbij kwamen ze op het idee om de huiden van de dieren te gebruiken zoals het dier het zelf ook deed. Hierdoor hadden ze een dikke laag om zichtelf goed warm te houden.

Van noodzaak naar mode

Net zoals de mensen in de oudheid, droegen Egyptenaren ook soort van jassen. Bij de Egyptenaren was de kleding alleen een stuk eenvoudiger, want met het warme klimaat hadden ze geen jas nodig om zichzelf warm te houden. Mannen droegen in die tijd een tuniek met kleed en vrouwen hadden vaak een gewaad aan. Net als bij andere kledingsoorten, was bij de jas ook goed te zien welke sociale status ze hadden. Dit was te zien aan borduursels aan de buitenkant van de jas. In de Middeleeuwen begon de jas meer op de jas te lijken die we tegenwoordig kennen. Arme mensen droegen simpele jassen van goedkoop materiaal zoals linnen en wol en rijke mensen hadden vaak een fluwelen jas aan. Naast dat men het belangrijk vond om een warme jas te dragen, wilden ze in deze tijd ook graag een mooie jas hebben.

Lange jassen

OTTO heeft een groot aanbod van lange jassen. Van lange jassen voor in de zomer en lente tot lange jassen voor in de herfst en winter. OTTO heeft de perfecte lange jassen voor jou in diverse uitvoeringen. Denk hierbij aan jacks, colberts, leren jassen of heerlijk warme wollen jassen. Zoek je een jas voor bovenop je kostuum? OTTO heeft ook mantels in haar assortiment, zodat u er bij zakelijk geledenheden ook netjes en gepast bij kunt lopen. Neem eens een kijkje in ons assortiment om je outfit helemaal compleet te maken met een leuke sjaal.