De strakke en rekbare broekvariant: een legging

Een alternatief voor de jeans

Een legging is een modieuze en rekbare broek voor dames. De broek komt tot aan de enkels en zit strak om het lichaam. Het is een goed alternatief voor een spijkerbroek. De legging zien we in verschillende varianten, van stoer leer tot zachtere kleuren met opvallende prints. De broek kun je goed combineren met allerlei kledingstukken. Kies niet te korte bovenstukken, maar eerder een tuniek of een trendy trui of langer T-shirt. Daarnaast adviseren we je om een legging met prints te combineren met neutrale bovenstukken.

Glimmende panty’s in de eighties

In de tijd van de eighties was de legging hot! De toen nog strakke en glimmende broek creëerde een rock en roll uitstraling met beenwarmers en foute sportpakjes. In deze periode kon je alles dragen wat glom, kleur had en strak zat. De synthetische varianten met drukke prints en patronen waren enorm populair. Na de kleurrijke trend in de eighties, is de legging met de jaren mee veranderd. Het uiterlijk veranderde zodanig, dat het kledingstuk zelfs meerdere keren over de toonbank ging dan de spijkerbroek.

Sportleggings

Na deze succesvolle periode, is de trend langzaam verdwenen en werd de legging een kledingstuk voor het sporten. Op sportgebied kreeg de legging er een nieuwe doelgroep bij: heren. Sportleggings zijn gemaakt van luchtige materialen en zijn veelal te verkrijgen tot op de kuiten. Deze leggings zijn dus korter en daarom zeer geschikt voor het sporten.

De nieuwe variant: tregging

Sinds 2004 kwam de trend van de legging weer terug en werd deze voornamelijk onder een jurkje of rokje gedragen. Anno 2011 zien we leggings in allerlei varianten in de kleding schappen in de winkels liggen en zijn comfortabele katoenen en leren materialen meer de trend geworden. Ook de ‘classy style’ is opgekomen, een stijl waarbij de legging wordt gedragen als een net kledingstuk in combinatie met een blouse en een jasje. De legging heeft meer het uiterlijk gekregen van een gewone broek en een tregging is een bekende en populaire variant geworden. Een tregging is een combinatie van een legging en een gewone broek. De stof is meestal wat strakker en dikker dan een legging. Rihanna, Beyoncé en Pink zijn goede voorbeelden van sterren die wekelijks te zien zijn in stoere leren treggings.