Maak je outfit compleet met longsleeves

Het begon bij de T-shirts

Longsleeves, ook wel een shirt met lange mouwen, is ontstaan uit het klassieke model van de shirts: het T-shirt. Het T-shirt is van de eenvoudigste kledingstukken die er bestaan, maar pas in de Tweede Wereldoorlog werd het shirt veelvoudig gedragen. Dit komt omdat de Amerikanen in de oorlog hun Europese medestrijders zagen lopen in T-shirts, destijds gemaakt van katoen. Het duurde niet lang voordat de Amerikanen dit model overbrachten naar hun eigen land. Het werd een lange tijd gedragen als onderkleding, maar op de helft van de 20e eeuw kwam hier verandering in. In de films waarin de acteurs James Dean en Marlon Brandon speelden, droegen ze shirts als gewone kledij. Deze films stonden vooral symbool voor rebelse jongeren, waardoor veel jongeren deze kledingstijl overnamen.

Je shirt is je persoonlijkheid

Naarmate de T-shirts populairder werden, kwamen er ook meerdere modellen op de markt, zoals een shirt met V-hals, de tank top, longsleeves en bijvoorbeeld shirts met 3/4 mouwen. Tevens werden shirts meer decoratief gemaakt. In de jaren ’50 begonnen resorts en hotels in Miami shirts uit te geven met hun naam er op om reclame te maken. Zo’n tien jaar later begonnen hippies met het dragen van de ‘tie-dyed’ shirts. Omdat rock-and-roll erg populair was onder deze bevolkingsgroep, kwamen er ook shirts op de markt met daarop namen en afbeeldingen van bekende bands. Dit was een begin het dragen van shirts voor zelfexpressie. Met een bepaalde tekst of afbeelding op je shirt kon je laten zien wie je was of waar je van hield. Dit is tegenwoordig nog steeds het geval. Een bekend voorbeeld hiervan is het “I LOVE NY” shirt.

Longsleeves bij OTTO

Het model van een longsleeve is eigenlijk hetzelfde als dat van een T-shirt, maar dan met lange mouwen. OTTO heeft een groot aanbod van longsleeves voor vrouwen. Naast dat OTTO longsleeves in de klassieke look, effen kleur met ronde hals, heeft OTTO ook diverse andere modellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een longsleeve met een V-hals, met een kraagje of met een strikje. Dit maakt je outfit extra leuk en kom je helemaal goed voor de dag! Neem eens een kijkje in het assortiment van OTTO voor een bijpassende jeans, schoenen, sieraden of accessoires.