Een maxi-jurk kan voor elke gelegenheid. Je kunt de maxi-dress combineren met toffe schoenen.

De nieuwe maxi-jurken

Lange, vloeiende jurken zijn deze zomer erg in de mode! De nieuwe maxi-jurken inspireren met vrolijke kleuren, fascinerende patronen en sexy pasvormen. Bij het kijken naar de huidige modellen voelen we al de warme wind met de soepele stoffen spelen die superlicht op de huid liggen. Een gevoel van vrijheid verspreidt zich in ons. Hartkloppingen. Onmiddellijk wanen we ons terug in de jarig 70. De huidige bloemenprints en speelse ontwerpen herinneren vooral aan de modetrends van de flower-power generatie. Een tijd die werd gekenmerkt door een losbandige, intense levensstijl waarin oude conventies geen plaats meer hadden. En ook de huidige maxi-jurken zijn allesbehalve saai. Ze brengen liefde, levenslust en je unieke persoonlijkheid tot uiting. Hier geven wij je leuk mode-advies over het thema feelgood jurken.

Inhoudsopgave

Wat zijn maxi-jurken?
Hoe lang zouden maxi-jurken moeten zijn?
Welk figuur voor maxi-jurken?
Welke schoenen passen bij maxi-jurken?
Wanneer draag je maxi-jurken?
De maxi-jurk – je sleutel tot de modieuze festival look
Maxi-jurken winterklaar maken

Wat zijn maxi-jurken?

Net zoals maxi-jurken worden vloeiende lange jurken van licht, zomers materiaal gemaakt dat tot de enkels valt. Ze flatteren krachtigere benen en beschermen de gevoelige huid tegen direct zonlicht. Bij maxi-jurken domineren kleurige etnische prints of bonte strepen. Voor een avondlijk evenement of feest zijn elegante jurken in effen wit of zwart een goede keuze.

Hoe lang zouden maxi-jurken moeten zijn?

Een zomerse maxi-jurk zou tot de enkels moeten komen. Afhankelijk van het model en beenlengte kan de maxi-jurk bijna de grond raken zodat alleen de tenen te zien zijn, of stop deze net boven de enkels. Dit is bijzonder praktisch als je jouw maxi-jurk op het strand wilt dragen: Een kortere jurk voorkomt dat er zand in de zoom komt of de onderrand bij een wandeling door een golf wordt doorweekt.

Welk figuur voor maxi-jurken?

Maxi-jurken zijn bij de meeste vrouwen populair, omdat ze bij ieder figuur passen. Dankzij een soepel-vallende, brede pasvorm voelen maxi-jurken fijn aan en laten ze overtollige pondjes verdwijnen. Heb je bredere schouders of een sterker bovenlichaam? Je kunt dan het best maxi-jurken met brede banden dragen. Deze laten de schouders optisch smaller lijken, terwijl spaghettibandjes het bovenlichaam eerder benadrukken.

Welke schoenen passen bij maxi-jurken?

Om maxi-jurken de ideale beenlengte te laten hebben, combineer je ze met de juiste schoenen. Valt de maxi-jurk vrij kort en reikt die tot de enkel, draag dan platte sandalen of modieuze teenslippers onder de jurk. Reikt de maxi-jurk tot de grond, kies dan sandalen met hoge hakken, zodat je niet per ongeluk op de zoom staat of de mooie maxi-jurk met het stof van de straat in aanraking laat komen. Zomerse sandalen met hoge houten hakken of kurken wedges passen bijzonder goed bij maxi-jurken. Voor avondactiviteiten zijn ook pumps of hakken met peep-toe geschikt.

Wanneer draag je maxi-jurken?

Maxi-jurken horen bij de zomer net zoals ijs en zonnebrandcrème. Een kleurrijke maxi-jurk met etnische print, gecombineerd met teenslippers en kleurrijke houten sierraden, zorgt dat je door het dragen naar een volgende vakantie in het zonnige zuiden verlangt. Effen zwarte maxi-jurken met simpele gouden sierraden en hoge hakken zijn ideaal voor avondactiviteiten in de buitenlucht, van een grillparty bij vrienden tot een openlucht festival.

De maxi-jurk – je sleutel tot de modieuze festival look

Beroemdheden zoals Katy Perry, Rihanna en Taylor Swift gingen je voor: Op openlucht festivals zoals het beroemde Coachella in Californië gaan muziek liefhebbende vrouwen in flatterende maxi-jurken los! In Nederland trekken soortgelijke evenementen zoals Pinkpop, Lowlands of Amsterdam Dance Event feest-hongerige modeliefhebsters aan. Maar de coole festivallook is inmiddels uitgegroeid tot een zomerse trend die ook off-stage en buiten festivalterreinen wordt aangetroffen. Centraal in de hippe festivallook is een luchtige maxi-jurk met hippie charme, bijvoorbeeld van licht chiffon en met een bonte bloemen- of etnische print. Wanneer de festivalliefhebber uitpakt, draagt ze op deze grondlange jurk een wijde strohoed of een haarband van bloemen. Een schattig gehaakt vest, comfortabele espadrilles, een spiegelende zonnebril en opvallende statement-ketting passen perfect bij jouw maxi-jurk uit de online shop van OTTO.

Maxi-jurken winterklaar maken

Kleurrijke maxi-jurken staan voor zomerse levenslust. Wil je dit ontspannen gevoel in de koude seizoenen behouden? Combineer dan je maxi-jurk bij koele temperaturen met een warmere panty, een casual trui en enkellaarsjes in bijpassende kleur. Zo hoef je het ook in de herfst en winter niet zonder je geliefde maxi-jurk te doen en zorg je voor wat kleur tijdens grauwe dagen. Eerlijk gezegd, het zou zonde zijn als je maxi-jurk voor een half jaar in de kast zou verdwijnen!