Mocassins en hun comfort

Het uiterlijk van mocassins

Mocassins zijn één van de oudste schoenen die we kennen. Dit schoeisel bedekt de gehele voet en komt meestal tot aan de enkels. Het meest voorkomende materiaal bij mocassins is zacht leer, bijvoorbeeld van een bizon of een hert. De zijkanten en de zool worden uit hetzelfde stuk leer gemaakt. Soms bevat de mocassin een extra zachte binnenkant om je voeten warm te houden. Doordat deze schoenen zo licht van gewicht zijn, maken ze amper geluid als je ermee loopt.

De bovenkant van mocassins bevat in de meeste gevallen prachtige versiersels. Denk hierbij aan kralen, kwastjes, beschilderingen en borduursels. In vroegere dagen hadden deze versiersels een symbolische betekenis. Het doel hiervan was om de drager of draagster bescherming op geestelijk gebied te geven.

De Indianen en hun mocassins

De inheemse volken uit Noord-Amerika - de Indianen - waren de eerste dragers van de mocassin. Zij maakten ware kunstwerken van de mocassins onder meer door ze met de hand te beschilderen en te versieren met kraaltjes. Hierdoor werden het unieke en originele schoenen. Op deze manier was er onderscheid tussen de verschillende volkeren.

Mocassins waren ook een populair schoeisel bij handelaren, pelsjagers en kolonisten die vanuit Europa naar Noord-Amerika trokken. Deze kolonisten namen de mocassin mee naar het thuisfront en zo kwam dit schoeisel in Europa terecht.

De huidige mocassins

De basis van mocassins is vrijwel altijd hetzelfde gebleven. De schoenen zien er nog steeds uit zoals het oorspronkelijke ontwerp was en ze worden nog altijd van leer gemaakt. Echter hebben we tegenwoordig veel meer keuze op het gebied van kleuren. Tegenwoordig zijn mocassins in vrijwel elke kleur van de regenboog aanwezig.

De populariteit hebben ze te danken aan hun comfort dankzij de platte zolen en het zachte leer waar ze van gemaakt zijn. Door de softe binnenkant voelen ze heerlijk warm en knus aan. Naarmate je deze schoenen langer in je bezit hebt, vormen ze zich steeds beter naar je voeten waardoor ze nog lekkerder zitten.

De mocassinvrouw

Vrouwen die graag in mocassins rondlopen, staan bekend als mensen die met hun beide benen stevig op de grond staan. Ze zijn dol op autorijden en sporten, en ze verdoen hun tijd niet graag met onzin. De meeste mocassinvrouwen hebben meerdere paren in verschillende kleuren in hun bezit. Zo hebben ze voor elk evenement het juiste paar in huis. De mocassins zijn vaak hun hele leven mee; er wordt niet snel een paar weggegooid.