Show je tenen in elegante zomerse peeptoes

Laat je tenen zien

Peeptoes zijn damesschoenen, meestal hakken/pumps, met een opening bij de tenen, waardoor een gedeelte van de tenen zichtbaar is. De schoenen waren populair in de jaren ’40, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kleding in die tijd was sober, maar mooi gemaakt met oog voor detail. Zo waren schoudervullingen in jasjes hip, rokken die de taille accentueerden en massieve schoenen met een blok hak of een peeptoe. De Duits-Amerikaanse actrice en zangeres Marlene Dietrich was toentertijd een belangrijk mode icoon. De peeptoe bleef enkele jaren modieus, maar rond de jaren ‘60 later nam het aan populariteit af. We zagen de schoenentrend wel weer even in de discotijd en de Eighties, en sinds de 21e eeuw zijn de open teen schoenen terug van weggeweest. Tegenwoordig zien we ook laarzen en dichte pumps met een peeptoe. De hippe enkellaarsjes met een open teen kregen de trend doordat bekende popsterren als Rihanna en Sienna Miller deze schoenen gingen dragen.

Makkelijk te combineren

Peeptoes zijn vrouwelijk en geschikt voor vele gelegenheden. Doordat de voorkant van de pump open is, hebben ze een extra elegante en sexy uitstraling. Daarom worden de schoenen veel gedragen onder avondkleding. In de zomer is de schoen een ware trend, in de herfst en winter iets minder. Vrouwen die in die tijd toch graag de schoenen dragen, dragen het meestal met een panty. Combineer de schoenen met een nette blouse en een pantalon voor een zakelijke outfit. Peeptoes in combinatie met een mooi jurkje creëert een feestelijke uitstraling!

Verzorg je voeten

Je voeten hebben veel te verduren in je leven. Goede schoenen zijn belangrijk voor de bescherming van je voeten. Daarnaast is verzorging ook belangrijk ter bescherming van de voeten en het uiterlijk ervan. Hieronder drie tips om je voeten goed te verzorgen:

  • Haal eelt weg: smeer je voeten, en met name eeltplekken, in met een zachte lotion of een vette crème. Grove plekken kun je deels verzorgen met een goede vijl.
  • Zorg dat je de voeten goed droogt als je ze hebt gewassen. Voornamelijk tussen de tenen is de kans op schimmels het grootst, dus maak je tenen goed schoon en droog.
  • Verzorg je teennagels. Knip ze regelmatig en lak je nagels eventueel om ze er verzorg uit te laten zien. Vooral in een peeptoe schoen is het mooi om je teennagels een kleur te geven. Breng een mooie kleur aan, het liefst twee lagen en werk het af met een goede topcoat. Topcoat is een glanzende lak die de nagellak beschermt en ervoor zorgt dat deze langer op de nagels blijft zitten.