Pumps
NAAR BOVEN

Pumps: van praktisch middel tot mode-item

Pumps zijn schoenen met hoge hakken, die net niet tot de categorie naaldhakken worden gerekend. Deze schoen is bij de tenen gesloten en juist open bij de wreef van je voet. Hierdoor zijn ze eenvoudig aan te trekken. Bijzonder aan deze schoen is dat hij blijft zitten zonder veters of klittenband.

Een klein beetje geschiedenis

De pump werd in de 17e en 18e eeuw gedragen door hofdames, maar óók mannen droegen in deze periode hakken. De hakken van mannenschoenen waren zelfs hoger dan die van de vrouwen. De moderne variant van de pump kwam in opkomst sinds modeontwerper Dior in 1952 met veel succes een paar op de markt bracht.

Geschikt voor verschillende gelegenheden

Hakken kun je op veel verschillende gelegenheden dragen. Op een sollicitatiegesprek draagt men nette lage hakken, waardoor de outfit net wat netter wordt. Terwijl er met een avondje uit hoge pumps gedragen worden, soms zelfs in het rood. Wel is het goed om regelmatig af te wisselen tussen hakken en platte schoenen.

Wist je dat…?

…een vrouw op stiletto hakken meer druk per cm2 op de grond uitoefent dan een olifant?

…de rode schoentjes uit De Efteling zo populair zijn dat ze regelmatig gestolen worden? Gelukkig heeft het pretpark hiervoor een voorraad ingeslagen.

…je voeten uit 52 botten en 66 gewrichten bestaat? Hiermee vormt het een kwart van alle botten die je hebt. Het dragen van goede pumps onder je voeten is daarom ontzettend belangrijk.

…een hakhoogte onder de 5 cm podologisch het meest verantwoord is?

…vrouwen bij voorkeur toch voor een iets hogere hak gaan? De populairste hakhoogtes zijn 7 en 9 cm.

Pumps online verkrijgbaar bij OTTO

Ga je binnenkort een avondje uit en ben je nog op zoek naar een paar mooie pumps? Op onze webshop vind je een veelzijdig aanbod van pumps. De schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is. Twijfel je of de hakken wel onder je jurk passen? Bij OTTO heb je 14 dagen bedenktijd en kan je gratis retourneren.