Wil je een vollere decollete? Met een push-up-bh lijken je borsten optisch tot wel twee cups groter.

De push-up bh vergroot je zelfvertrouwen

Het succes van de bh

Het belangrijkste kledingstuk voor de vrouw is ongetwijfeld de bh. Met dank aan Mary Phelps Jacob is de bh op de markt verschenen. En daar zijn we haar nog steeds dankbaar voor. Ook al is het dragen van een bh niet altijd even prettig, het biedt je borsten wel ondersteuning. Daarnaast is een bh vele malen fijner dan haar voorganger het korset. Aangezien 75% tot 90% van de Westerse vrouwen een bh draagt, is het in ieder geval een zeer succesvolle uitvinding geweest.

Meer zelfvertrouwen door de push up bh

Na de eerste bh - een soort zakdoek met schouderbandjes - is het kledingstuk flink veranderd. Daarnaast zijn er allerlei varianten bijgekomen, waaronder de push-up bh. Deze bh zorgt ervoor dat je borsten iets omhoog worden getild en bij elkaar worden geduwd. Het geeft je vaak net wat extra zelfvertrouwen als je kleinere borsten hebt. Daar heeft de Universiteit van Manchester in 2012 zelfs onderzoek naar gedaan.

Geen borstvergroting meer nodig

Professor Geoff Beattie wilde met zijn onderzoek een einde maken aan de - in zijn ogen - onnodige borstvergrotingen. Aan zijn proefneming werkten vrouwen in de leeftijd van 20 tot 55 jaar mee. Er werden 60 video-opnames gemaakt, waarin de vrouwen in drie verschillende dagelijkse bezigheden waren gefilmd. De ene keer droegen vrouwen een push up beha; de andere keer een ‘gewoon’ exemplaar. Bij het analyseren van de beelden letten de onderzoekers op de frequentie van zelftroostende handbewegingen, lachen en oogcontact.

De resultaten overtroffen de verwachtingen van de onderzoekers. Vrouwen met een push up bh lachten meer (tot 73%), verbraken minder vaak het oogcontact met iemand en maakten minder zelftroostende handbewegingen. Professor Beattie was zeer tevreden met deze resultaten. Hij heeft kunnen laten zien dat er een verband is tussen het dragen van een push up bh en de non-verbale reacties die bij het zelfvertrouwen van een vrouw horen.