Rokken

In de OTTO online webshop vind je een breed assortiment dames rokken. Zo zit er altijd een rok bij die bij jou past. Voor ieder figuur en voor iedere aangelegenheid is er een passend model te vinden. Daarnaast zijn er rokken in veel verschillende maten, kleuren en van gemaakt van verschillende materialen. Shop jouw favoriete rok nu in onze webshop!

Inhoudsopgave

Welke rok past bij mijn figuur?
Welke rokken passen bij vrouwen met een slanke taille?
Hoe komt het dat mijn rok omhoog kruipt?
Wat voor soort laarzen onder welke rok?
Welke rokken zijn er?
Populaire kleuren rokken

Welke rok past bij mijn figuur?

Korte geplooide rokken die naar beneden breed uitlopen, zijn zeer geschikt voor vrouwen met brede dijen en vollere billen. De plooien van de rok maskeren dit. De beroemde minirok is vooral geschikt voor slanke vrouwen. Welgevormde benen zijn hiervoor namelijk een must. De wikkelrok is een echt mode wonder, het maakt niet uit wat voor figuur je hebt – hij tovert bij iedereen een slank silhouet tevoorschijn. Een echte allrounder is ook de A-lijn rok, omdat hij door iedereen en op allerlei verschillende manieren gedragen kan worden. Maxi-rokken benadrukken de vrouwelijke rondingen van de benen en billen en staan bij lange vrouwen bijzonder goed. Een kokerrok is vooral voor vrouwen met rondingen een echte aanrader, want het zet de billen en taille in de schijnwerpers. Het enige vereiste is een platte buik. Via ons blog EDITED by OTTO kun je lezen welke rok bij jouw figuur past!

Welke rokken passen bij vrouwen met een slanke taille?

Grote en kleine vrouwen met een slanke taille en slank bovenlichaam staan goed met een ballon rok: het verbergt probleemgebieden zoals de benen en de billen. De tulp rok vleit daarnaast ook bijna ieder figuur, alleen moeten de benen hiervoor slank zijn.

Hoe komt het dat mijn rok omhoog kruipt?

Rokken die omhoog gaan tijdens het dragen zijn een veelvoorkomend probleem. De reden hiervoor is vaak dat je het verkeerde model of de verkeerde maat draagt. In het kort: bij de meeste gevallen is de rok gewoon te strak. Daarnaast zijn veel rokken gemaakt aan de hand van standaard maten, echter is iedere vrouw anders. Een bezoek aan de kleermaker zou hierbij bijvoorbeeld een oplossing zijn, de rok kan dan perfect op maat worden gemaakt. Soms zijn ook of rugzakken de boosdoener dat de rok omhoog kruipt.

Wat voor soort laarzen onder welke rok?

In principe: de lengte van de rok bepaalt ook de hoogte van de laarzen. Uiteraard staan lange laarzen of overknees perfect bij korte rokjes. Terwijl je onder een maxi-rok beter een paar enkellaarsjes kunt dragen.

Welke rokken zijn er?

Er is geen kledingstuk zo vrouwelijk als een rok. In rokken voelen we ons vrouwelijk, kunnen we onze benen laten zien, kunnen we onze rondingen verbergen of juist showen en voelen we ons sexy! Echter iedere rok heeft zijn voor- en nadelen. Wij zullen het je vertellen:

  • Ballonrok: zoals de naam al verklapt, de rok doet je denken aan een ballon. Hij staat bol en sluit onderaan strak om het lichaam. Dit zorgt voor een pofeffect. De ballon rok is geschikt voor vrouwen met een slank bovenlichaam, die rond de heupen wat problemen hebben. De wijdte van de rok verbergt dit.
  • Tulp rok: de tulp rok sluit minder strak aan het uiteinde van de rok, maar biedt nog steeds genoeg ruimte rond de heupen en dijen. Vollere billen lijken er wat grover in dan zij daadwerkelijk zijn.
  • Plooirok: deze rok kenmerkt zichzelf door de plooien die in de rok zijn aangebracht. Hij kan kort of lang zijn. Een plooirok met een kleine plooi wordt ook wel plissérok genoemd. Slanke benen zijn belangrijk voor het dragen van deze rok, daarnaast maskeert hij de billen en dijen prima omdat deze rok meestal wijd valt.
  • Minirok: deze rok is niet geschikt voor vrouwen met volle benen. De aandacht wordt naar de benen getrokken omdat de lengte van de rok kort is.
  • Wikkelrok: de wikkelrok is een rok voor ieder figuur. Door de kronkelende techniek van de rok past hij zich aan, aan het figuur van de drager. Dit type rok kan elegant worden gedragen.
  • Kokerrok: sexy en toch stijlvol is de klassieke en vooral strakke kokerrok. Als je gezegend bent met mooie vrouwelijke rondingen, is deze rok perfect voor je. Hij oogt zeer elegant als hij tot de knie rijkt.

Populaire kleuren rokken

Zwarte rokken, witte rokken, rode rokken.