Sandalen voor dames

Inhoudsopgave

Hoe herken ik de juiste pasvorm voor dames sandalen?
Welke sandalen passen bij mij?
Wat zijn teensandalen?
Kunnen vrouwen met volslanke benen sandalen dragen?
Wat moet je doen als de teensandalen drukken of schuren?
Wanneer zijn sandalen geschikt voor op kantoor?
Zijn er bij Otto.nl ook modellen met voetbed?

Hoe herken ik de juiste pasvorm voor dames sandalen?

Sandalen vestigen de aandacht op je voeten en laten deze volledig open. Daarom moeten je voeten niet alleen gepedicuurd zijn, maar moet de sandaal ook perfect passen. Bij sandalen moet er niks uitsteken: noch moet de grote teen over de zool komen, noch moet het middenvoet over de zool vallen. Voorzie je voetzool van voldoende ruimte om te kunnen afrollen tijdens het lopen, want de voet wordt vooraan breder. De riempjes van de sandalen zouden niet moeten snijden, maar ook niet te los zitten. De beste keuze zijn daarom modellen met verstelbare riempjes of met een elastische band. Denk eraan dat je voet aan het einde van de dag nog genoeg plaats heeft, aangezien je voet in de zomer overdag “groter” is.

Welke sandalen passen bij mij?

In de online webshop van OTTO vind je een ruim aanbod chique sandalen voor dames die een persoonlijke stijl willen creëren. Kleed je jezelf graag vrouwelijk? Dan kunnen elegante sleehakken met enkelbandjes, filigraan sandalen met steentjes versierd of betoverende dianets de juiste keuze voor je zijn. Wie meer van een casual stijl houdt en graag lange afstanden wilt afleggen in comfortabele en luchtige schoenen wordt sportieve wandelsandalen geadviseerd. Vrouwen die de retro-look prefereren, kiezen voor stijlvolle sandalen met franjes of teensandalen met een coole etnische look. De romantici onder jullie kiezen voor sandalen met speelse details zoals bloemapplicaties of trendy modellen met kleurrijke bloemenprints.

Wat zijn teensandalen?

Teensandalen zijn platte sandalen waarbij een brug de grote teen van de andere tenen scheidt. De kunststofvariant staat onder de naam ”teenslipper” bekend. Bij Otto.nl vind je ook elegantere leren modellen. Bovendien kunnen sandalen met riempjes ook een brug hebben zodat deze niet enkel meer zijn om zo in te kunnen glijden, maar meer naar echte sandalen neigen.

Kunnen vrouwen met volslanke benen sandalen dragen?

Vanzelfsprekend. Sandalen hebben juist het voordeel dat ze je benen er optisch langer en slanker uit laten zien. Dit komt omdat je deze schoenen met blote voeten kunt dragen. Daarentegen laten dichte schoenen en sokken volslanke benen er korter en dus breder uitzien. Hoe meer van de blote voet zichtbaar is, hoe sterker het effect. Bij krachtige dijen en kuiten wordt daarom aangeraden sandalen met delicate riempjes te kiezen. Als je jezelf daarin comfortabel voelt, kun je ook kiezen voor sleehakken met hoge hakken omdat deze voor nog slankere benen zorgen.

Wat moet je doen als de teensandalen drukken of schuren?

Geen wonder dat je voeten gevoelig reageren wanneer ze voor de eerste keer in het jaar in teensandalen met riempjes worden gestoken. Ze werden tenslotte maandenlang door sokken beschermd. Vooral de directe wrijving op de huid maakt de voeten gevoelig. In de eerste instantie helpt een pleister. Forceer je voeten de volgende dag niet gelijk weer in sandalen, maar loop ze thuis in. Thuis kun je ook snel je schoenen wisselen als ze onaangenaam gaan zitten. Bovendien kun je de sandalen terugbrengen als het niet beter wordt. In leren sandalen kun je proberen om met ledervet of vaseline het materiaal zacht te maken. Bij kunststof werkt dit helaas niet.

Wanneer zijn sandalen geschikt voor op kantoor?

Chique leren modellen met studs, steentjes of versieringen zijn goed draagbaar onder een business outfit. Het totaalbeeld zal niet te casual zijn. De teensandaal van kunststof behoort tot het strand, maar het chique model met riempjes rond de hiel mag mee naar kantoor.

Zijn er bij Otto.nl ook modellen met voetbed?

Bij Otto.nl vind je naast modellen met een platte zool een brede selectie sandalen met een voorgevormd voetbed. Deze sandalen bieden je meer steun en zijn aangenamer voor knieën en gewrichten. Bijzonderheden over het voetbed of de zool kun je vinden in iedere productbeschrijving.