Sportieve KangaROOS schoenen voor heren, dames en kinderen

Schoenen met ritssluiting

In 1979 werd KangaROOS, een Amerikaanse fabrikant van schoenen en kleding, opgericht in St. Louis in de staat Missouri. De naam van de oprichter was Robert Bob Gamm. Hij was altijd al geïnteresseerd in kangoeroes en dit bracht hem op het idee om sportschoenen te ontwikkelen die net als kangoeroes een kleine buidel met zich meedragen. Hij ontwikkelde vervolgens schoenen met aan de zijkant een klein zakje met ritssluiting, net groot genoeg om je sleutel(s) of geld in te doen. Dit was vooral handig als je ging sporten en geen zakken in je sportkleding had. De schoenen sloegen erg snel aan en na een jaar werden er al meer dan 700.000 paar schoenen verkocht per maand.

KangaROOS en atleten

De schoenen waren onverwachts populair en dit zorgde ervoor dat er meer ruimte was voor verdere ontwikkelingen van het ontwerp van de schoen. Deze vernieuwingen zorgde ervoor dat de schoenen steeds aantrekkelijker werden voor topatleten. Deze vernieuwing werd de ‘Dynacoil-technologie’ genoemd, ontworpen door voormalig medewerkers van Nike (All Gross en Ray Tonkel). Vele andere atletische schoenen werden door deze technologie geïnspireerd. Grote namen die op de atletische KangaROOS schoenen liepen waren bijvoorbeeld Ozzie Smith, Ron Darling, Walter Payton en O.J. Anderson.

KangaROOS als sneakers

De schoenen van KangaROOS werden een lange tijd alleen gebruikt om in te sporten, maar na verloop van tijd werden ze steeds meer als vrijetijdsschoenen gedragen door Amerikaanse schoolkinderen en studenten. De opkomst van hiphopmuziek had hier een grote bijdrage in, want de rappers waren in hun videoclips veelal te zien in sneakers. Dit zorgde ervoor dat vele jongeren er op dezelfde wijze als hun idolen bij wilden lopen.

KangaROOS schoenen bij OTTO

De populariteit van de sneakers was niet onbeperkt en in de jaren ‘80 werd de vraag naar de schoenen opvallend minder. KangaROOS kwam in financiële problemen en wist nog maar net overeind te blijven. Ze hadden het voordeel al een sterk merk neergezet te hebben en deze nostalgie zorgde ervoor dat er vanaf 1990 weer een stijging in de vraag te zien was. Tegenwoordig zijn de schoenen enorm populair en worden ze over de hele wereld aangeboden. Nieuwe afzetmarkten zijn onder andere Midden- en Zuid-Amerika en Azië.

Bij OTTO vind je een ruim assortiment aan KangaROOS schoenen. We bieden de nieuwste collecties en hierdoor loop je er altijd trendy bij. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk deze nu in onze webshop!