Een ruime keuze uit Nike schoenen en hippe sneakers

Nike schoenen bij OTTO

Op zoek naar schoenen van het bekende merk Nike? Bij OTTO bieden we vele soorten Nike schoenen, geschikt voor tijdens het sporten maar ook voor in je vrijetijd. Vrijetijdsportschoenen worden ook wel sneakers genoemd. Deze zijn tegenwoordig een onmisbaar paar schoenen van je schoenencollectie. De Nike sportschoenen bieden een prettig draagcomfort, een optimale demping en een goede steun aan je enkels. Ideaal wanneer de sport veel van je voeten vraagt, wanneer je veel moet staan of wanneer je op zoek bent naar een paar hippe sneakers.

Wist je dat Nike vele jaren onder een andere naam haar bedrijfsactiviteiten uitvoerde? Onderstaand kun je meer informatie vinden over de geschiedenis van de gerenommeerde sportartikelenfabrikant.

Blue Ribbon Sports

Vrijwel iedereen is tegenwoordig bekend met het merk Nike. Dit is niet altijd haar bedrijfsnaam geweest, want voorheen was Blue Ribbon Sports de naam van het bedrijf. De oprichting vond plaats in 1962 in Oregon, Verenigde Staten. De oprichters waren Phil Knight en Bill Powerman. Het opmerkelijke aan de oprichters is dat ze elkaar kenden van hun tijd op de Oregon University. Bowerman was enerzijds coach op de universiteit en Knight was één van zijn beste atleten. Het mag hierbij duidelijk zijn dat sport voor beiden een passie was. Ze deelden tevens de passie om het beste uit jezelf te halen en hiervoor zijn de beste trainingsmaterialen nodig. Adidas was destijds bezig aan een opmars met haar populaire sportschoenen en daar zagen Bowerman en Knight wel iets in. Ze besloten om goedkope sportschoenen te importeren uit Azië. Hiermee gingen ze de strijd aan met het grote Adidas. De goedkopere sportschoenen werden al snel populair.

De naamsverandering

Tot 1978 was de naam van de organisatie Blue Ribbon Sports. Ze zochten naar een meer gangbare naam en hierna werd de naam veranderd in Nike. Nike is uitgegroeid tot één van de grootste, of misschien wel de grootste, producent van sportkleding, -schoenen en -accessoires. Door het sponsoren van bekende atleten en andere sporters weten ze al jarenlang grote populariteit te winnen. Wie wil immers niet zo goed presteren als zijn idool?

Het logo van Nike

Wie kent het logo van Nike tegenwoordig niet? De naam van het logo is ‘Swoosh’, ontworpen in 1971 door een student grafisch ontwerp. De kleine investering van $35 is achteraf gezien een lachertje, want de vormgeving van het logo is vrijwel onveranderd gebleven. Over de betekenis van het logo is men het nog niet helemaal eens.