Vele Reebok schoenen om in te sporten of voor in je vrije tijd

De oprichting van Reebok

In 1895 begon de geschiedenis van Reebok in Bolton in het Verenigd Koninkrijk. De oprichters van het sportmerk waren Joseph William Foster en zijn drie zonen. Ze begonnen met het maken van sportschoenen en verkochten deze onder de bedrijfsnaam J.W. Foster and Sons. Het eerste succes werd behaald toen vele atleten tijdens de Olympische Spelen van 1924 de sportschoenen tijdens de wedstrijden droegen. Om het bedrijf een sportiever en meer internationaal karakter te geven, werd de naam gewijzigd in Reebok. Na verloop van tijd werd het bedrijf doorgegeven aan twee kleinzonen van William Foster. Zij waren erg internationaal ingesteld en daarom hadden ze een belangrijke bijdrage aan de groei van Reebok. Ze presenteerden de schoenen tijdens een internationale handelsshow en de schoenen werden vervolgens ontdekt door de Amerikaan Paul Fireman. Hij nam de schoenen in 1979 mee naar de Verenigde Staten en met de drie type loopschoenen werd de concurrentie aangegaan met Puma, Nike en Adidas. Reebok behoorde destijds wel tot de duurdere merken onder sportschoenen.

De naam en het logo van Reebok

Het vreemde aan de naam van het merk is dat het eigenlijk helemaal geen Engelse naam is en dat Engelsen vrij veel moeite hebben om de naam uit te spreken. De naam klinkt erg Nederlands en dit komt omdat het woord ‘reebok’ afkomstig is uit de Zuid-Afrikaanse taal. Reebok staat ook wel voor ‘antilope’. Een antilope staat bekend om haar flexibele bewegelijkheid en de enorme snelheid waarmee ze kunnen rennen.

Het logo van Reebok omvat tegenwoordig de naam van het merk in witte letters en een symbool onder de naam. Tot 1986 werden er twee strepen als symbool gebruikt, maar hierna kwam er een derde streep bij: de side stripe cross check. Die doorstreept als het ware de twee strepen en zorgen hierbij voor extra herkenning. Tegenwoordig wordt Reebok ook wel verkocht als ‘Rbk’.

Reebok schoenen bij OTTO

Reebok is al vele jaren populair onder sporten als baseball, basketbal en American football. De grote namen bij voetbalschoenen zijn altijd nog Adidas, Nike en Puma en Reebok probeert al vele jaren hier een groter marktaandeel in te krijgen. In 2006 deden ze een poging door Thierry Henry als gezicht van Reebok te nemen, maar dit leidde niet tot de groei die ze voor ogen hadden.

Ben je op zoek naar sportschoenen of sneakers van het topmerk Reebok? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. We bieden vele soorten schoenen voor diverse sporten of vrijetijdsgelegenheden.