559 artikelen

Een rijke historie van Rieker schoenen

De eerste Rieker schoenen

Rieker is een schoenenmerk met een zeer oude geschiedenis. Al in 1874 werden door de familie Rieker in het Zwarte Woud (Duitsland) de eerste schoenen gemaakt. Ze begonnen als een klein bedrijfje en ze zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot een concern met ruim 20.000 medewerkers. Sinds de oprichting is het bedrijf doorgegeven aan maar liefs vijf generaties Rieker. Dit maakt het concern een echt familiebedrijf met een eeuwenoude historie. In 1970 is het hoofdkantoor verplaatst van het Zwarte Woud naar het Zwitserse stadje Thayngen. De productie van Rieker schoenen vindt plaats in Vietnam, Noord-Afrika en Oost-Europa. Rieker is voornamelijk bekend in Europa, waar ze hun schoenen en accessoires bij ruim 9.000 worden aangeboden.

Rieker schoenen bij OTTO

Ben je op zoek naar een mooi paar Rieker schoenen? Dan is OTTO voor jou de juiste keuze. In onze webshop kun je terecht voor verschillende soorten schoenen van Rieker, voor dames en heren. Het assortiment richt zich voornamelijk op vrouwen. Hierbij kun je denken aan enkellaarsjes, sneakers, pumps, sandalen, slippers en nog veel meer. De schoenen worden aangeboden onder het handelsmerk ‘Rieker Antistress Footwear’. Ze bieden een goed draagcomfort en ze zijn ontworpen naar de nieuwste trends. Deze combinatie van comfort en mode maken Rieker schoenen een ideale keuze voor een leuk paar schoenen. Het is natuurlijk van belang dat ze er mooi uitzien, maar net zo belangrijk is dat ze lekker lopen. Naast schoenen produceert Rieker ook accessoires zoals handtassen. Neem eens een kijkje in onze webshop voor ons complete assortiment.

Het onderhouden van je Rieker schoenen

Heb je een nieuw paar schoenen van Rieker kunnen vinden? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Hierdoor vergroot je de levensduur van je schoenen en kun je er zo lang mogelijk van genieten. Het zou immers zonde zijn als je nieuwe schoenen binnen enkele maanden al zichtbaar beginnen te slijten. Het belangrijkste advies dat we je mee willen geven is dat je ze direct na aanschaf behandeld met impregneerspray of ledervet (afhankelijk van het materiaal). Voor suède wordt vaak impregneerspray gebruikt en voor hardere soorten leer ledervet. Dit zorgt ervoor dat je schoenen beschermd worden tegen vocht, vuil en vlekken. Hiermee voorkom je dat het leer uitdroogt en dat er kleurverschillen in het materiaal ontstaan. Tot slot adviseren we om natte schoenen nooit bij een verwarmingsbron te laten drogen, maar altijd in een droge omgeving.