Een groot assortiment aan s.Oliver schoenen

De introductie van Sir Oliver

In het jaar 1969 werd de Duitse kledingfabrikant Sir Oliver opgericht, tegenwoordig bekend als ‘s.Oliver’. De oprichter van het bedrijf was de Duitser Bernd Freier. Hij startte een kleine boetiek in Würzburg in een studio van slechts 25 vierkante meter. Hij gaf zijn boetiekje de naam ‘Sir Oliver’, vernoemd naar de bekende roman Oliver Twist. Hij gebruikte ‘Sir’ in de naam omdat hij de naam een chique status wilde geven. ‘Sir’ werd in die tijd in Engeland gebruikt voor mensen met een hoge status. Hiermee gaf Freier een internationale en stijlvolle tint aan de naam. Echter, later werd een rechtszaak aangespannen tegen Sir Oliver, omdat er in die tijd een bekende producent van cosmetica het merkenrecht had op ‘Sir’. Daarom moest in 1978 de naam worden gewijzigd en er werd vervolgens gekozen voor ‘s.Oliver’. Het logo bestaat uit de naam van het bedrijf in sierlijke rode letters.

De ontwikkeling van s.Oliver

Vanwege de stijgende groei werd in 1998 door s.Oliver de eerste buitenlandse winkel geopend. Na de opening van de winkel in Oostenrijk duurde het niet lang voordat er ook winkel in andere landen werden geopend, zoals Zwitserland, België, Nederland, Tsjechië, Polen en Luxemburg. Uiteindelijk is s.Oliver in Europa uitgegroeid tot één van de grootste aanbieder op het gebied van fashion en lifestyle. Het hoofdkantoor van s.Oliver is gevestigd in de Duitse stad Rottendorf, vlakbij de plaats waar het in eerste instantie was opgericht. Naast Rottendorf zijn er ook vestigingen in China (Hangzhou,Hong Kong), India (Chennai), Turkije (Istanbul), Bangladesh (Dhaka) en Indonesië (Bogor).

Productlijnen van s.Oliver

s.Oliver verdeelt haar collectie over verschillende productlijnen: Triangle by s.Oliver, s.Oliver Selection en QS by s.Oliver. Met Triangle by s.Oliver wordt gericht op mensen die een ‘maatje meer’ hebben. QS by s.Oliver is een productlijn speciaal voor modieuze adolescenten en tieners. Voor casual kleding kun je terecht bij s.Oliver Selection. Tot slot wordt er ook kleding speciaal voor kinderen aangeboden (s.Oliver Junior) en strand- of zwemkleding (s.Oliver Beach). Ook biedt het merk schoenen en vele soorten accessoires zoals riemen, tassen en meer.

s.Oliver schoenen in de webshop van OTTO

Benieuwd naar de schoenen, accessoires en kleding van s.Oliver in onze webshop? Neem dan gauw een kijkje in ons vernieuwde assortiment. We bieden vele soorten schoenen, waaronder laarsjes, pumps, ballerina’s, veterschoenen, sandalen en meer. Ontdek in onze webshop welke s.Oliver schoenen het beste bij je passen.