Val op met een paar witte schoenen!

Wil jij een paar echte eyecatchers aan je voeten? Kies dan eens voor een paar schoenen in de kleur wit. Zeker weten dat jij op zult vallen met je nieuwe stappers. Twijfel je wanneer je je witte schoenen wel en niet kunt dragen? Die twijfel is niet nodig, want witte schoenen kun je het hele jaar door dragen. Ook in de winter! Daarnaast is zwart-wit natuurlijk een klassieke combinatie, dus schroom niet om een mooie zwarte jeans of jas te dragen bij je witte schoenen. En tegenwoordig is wit op wit ook een trend. Kortom, witte schoenen kunnen altijd en in allerlei combinaties!

Witte schoenen, zo houd je ze wit!

Wit is besmettelijk en dat geldt helaas ook voor witte schoenen. Maar dat is natuurlijk geen reden om ze niet te dragen, want ze zijn een ontzettend mooie toevoeging aan je outfit! Daarom hebben we een aantal tips hoe je je witte schoenen wit kunt houden.

  • Voorkomen en beschermen: een simpele maar wel belangrijke tip. Is er een grote kans dat je schoenen vies zullen worden? Laat je witte schoenen dan toch een dagje in de kast staan. Op een regenachtige dag of in een modderig grasveld zullen je witte schoenen gegarandeerd vuil worden. Maar veel beter nog is het om je schoenen te beschermen met water- en vuilafstotende spray.
  • Reinigen: afhankelijk van het materiaal van je schoen zijn vlekken vaak wel te verwijderen. Zijn je witte schoenen van leer, probeer dat altijd eerst of je het meeste vuil met een nat doekje weg krijgt. Mocht dit nog niet goed genoeg helpen dan kun je ook wat witte tandpasta en een zachte borsteltje of doekje gebruiken. Een mengsel van baking soda en water kan voor je leren witte schoenen ook wonderen verrichten. Voor suède is een speciaal suède borsteltje en reiniger aan te raden. Witte schoenen van canvas kun je proberen schoon te maken met een licht schoonmaakmiddel. Pas op dat je niet een te sterke variant uitkiest want die kan juist meer schade aan richten aan je schoenen.
  • Pas op met de wasmachine: een wasmachine lijkt een voor de hand liggende keuze, maar vergeet niet dat het de zool ook beschadigd kan worden. Er kunnen bijvoorbeeld scheurtjes in komen of lijm kan na verloop van tijd los gaan laten. Wanneer je de wasmachine gebruikt zorg dan dat je een wasprogramma kiest dat niet een al te hoge temperatuur heeft en gebruik een normaal wasmiddel.